Elfjarige jongen gereanimeerd na bijna-verdrinking

Een elfjarige jongen is maandagmorgen gered van de verdrinkingsdood in het zwembad in Brunssum.
Hij werd buiten bewustzijn uit het water gehaald.

Gereanimeerd
Medewerkers van zwembad De Bronspot wisten hem met succes te reanimeren, laat een woordvoerder van het zwembad weten. "Hij kwam daarna weer bij kennis. Hij is zelf op de brancard gaan liggen." De jongen is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Geen diploma

De jongen van buitenlandse afkomst heeft geen zwemdiploma. Samen met zijn schoolgenootjes van basisschool De Meander had hij maandag een zwemochtend. "De school had die gewonnen met een of andere wedstrijd." Omdat hij niet kon zwemmen was de jongen verteld dat hij alleen in het kleine bad mocht spelen, maar op een gegeven moment sprong hij toch in het diepe bad waar zijn klasgenoten in speelden.

Niet gezien

"Dat hebben we niet zien gebeuren", zegt de woordvoerder. "Maar toen hij niet meer boven kwam, hebben mijn collega's snel en accuraat gehandeld."

Opvang

De andere kinderen werden na het ongeluk eerst opgevangen door hun leerkrachten en het zwembadpersoneel. Inmiddels zijn ze weer terug naar school om na te praten. Ook het personeel van het zwembad is nu bij elkaar om het incident te bespreken.