Heerlense whiskyverzamelaar vast voor tonnen aan zwart geld

© Istock
Een Heerlense whiskyverzamelaar die honderdduizenden euro's aan contanten had opgeborgen bij familie in Deurne is maandagmorgen opgepakt.
De 49-jarige man wordt verdacht van witwassen. De vraag is nog hoe hij precies aan zulke bedragen is gekomen.

Overval

De zaak kwam aan het rollen door een overval op het huis in Deurne, anderhalve maand geleden. Het ouder echtpaar werd op 11 mei beroofd van een kluis. Bij het onderzoek naar de overval bleek in de woning nog een tweede kluis te staan, met daarin een paar ton aan cash.

Tegen de plinten

Dat was voor de recherche reden om niet alleen de overval, maar ook de herkomst van het geld te gaan onderzoeken. Al snel bleek het geld afkomstig te zijn van een Heerlens familielid van de slachtoffers. Omdat die Heerlenaar geen inkomen heeft waaruit je zou kunnen afleiden dat het geld bij hem tegen de plinten klotst, gingen financiële rechercheurs ermee aan de slag.

Whisky

Na aanhouding van de Heerlenaar werd er ook in het huis in Deurne opnieuw onderzoek gedaan. Daarbij vonden agenten opnieuw enkele tienduizenden euro's en een whiskyverzameling van een paar honderd flessen, met ook een behoorlijke totaalwaarde.
Het geld en de drank zijn in beslag genomen, na verhoor moet blijken of de whiskyverzamelaar langer moet worden vastgehouden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!