Drietal slaat jongen (18) in elkaar na eindexamengala

© iStock
Een 18-jarige jongen uit Urmond is na een gezellig eindexamengala in de Mondial in Beek onderweg naar huis belaagd door een drietal.
De jongen fietste in de nacht van dinsdag op woensdag tussen 03:00 en 03:45 uur naar huis, toen hij bij Elsloo staande werd gehouden door drie jongens.

Klappen

Het drietal trok de jongen van zijn fiets af en begon direct op hem in te trappen en te slaan. Volgens een geschrokken tante, die via Facebook getuigen oproept zich te melden, heeft de jongen meerdere trappen tegen zijn hoofd en lichaam gekregen.

Overval

De drie knapen wilden vervolgens de portemonnee en de telefoon van de jonge Urmondenaar stelen, maar daar werd door een voorbijganger een stokje voor gestoken. Een automobilist zag de knokpartij en probeerde tussenbeide te komen. "Hij werd geïntimideerd en bedreigd", zo zegt de tante van de mishandelde jongen. "Eén van de daders heeft ook in zijn auto aan zijn bezittingen gezeten."
Het drietal is er vervolgens vandoor gegaan.

Blauwe plekken

Volgens de tante gaat het naar omstandigheden goed met haar neefje. "Zijn gezicht is beurs. Ik ben nu over de grootste schrik heen, maar wat een laffe daad", zegt ze. De knul gaat donderdag aangifte doen.