Explosief opgeblazen in park Eygelshoven

© Brian Albers
De nog onbekende explosieven die vrijdagmiddag zijn gevonden in een woonhuis aan de Laurastraat in Eygelshoven, zijn opgeblazen door experts van de Explosieven Opruimings Dienst.
De bewoner van het huis is vrijdagmiddag opgepakt in Schinveld.

Onbekende stof

Onduidelijk is nog steeds wat voor een explosief er precies is gevonden. Een monster van het spul is naar het Nederlands Forensisch Instituut gegaan voor onderzoek. Het materiaal is door de EOD geneutraliseerd en afgevoerd naar een parkje, verderop in de straat.

Ontruiming

Tijdens het onschadelijk maken werden de twee huizen naast het pand voor de veiligheid ontruimd. De bewoners daarvan hebben elders onderdak gekregen.

Zand

Voordat het explosief tot ontploffing werd gebracht, is het toegedekt met een lading zand om de knal te dempen. In eerste instantie zou dat met een vrachtwagen gebeuren, maar die kwam vast te zitten in het drassig terrein van het parkje. Uiteindelijk werd er een tractor gebruikt om de lading toe te dekken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!