Automobilist twee keer betrapt op rijden onder invloed

© iStock
Een 34-jarige man uit Venray is in de nacht van zaterdag op zondag twee keer door de politie betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.
De man is zijn rijbewijs kwijt en moet zich bij de rechter verantwoorden.

Onder invloed

Agenten besloten de man te controleren, omdat hij onder invloed van alcohol leek te zijn. Bij een ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man inderdaad teveel had gedronken: hij blies 625 ul/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. De automobilist moest daarop zijn rijbewijs inleveren.
De bestuurder had zijn lesje echter nog niet geleerd; hij nam opnieuw plaats achter het stuur. Korte tijd later werd hij door een andere patrouille opnieuw gecontroleerd.

Voor de rechter

Tegen de verdachte wordt twee keer proces-verbaal opgemaakt: voor het rijden onder invloed en voor het rijden zonder geldig rijbewijs. De automobilist zal zich daarvoor bij de rechter moeten verantwoorden. De rechter zal bovendien bepalen hoe lang de man zijn rijbewijs kwijt zal zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!