Voetgangers op het nippertje ontsnapt bij achtervolging

© Facebook Politie
Een auto met twee drugsdealers heeft dinsdagmiddag tijdens een dollemansrit een spoor van vernieling aangericht in Maastricht. Twee voetgangers werden op een haar na gemist.
Ook werd een undercover-politiewagen door de auto geramd, en werden verschillende geparkeerde auto's geraakt tijdens de achtervolging die eindigde toen de dealers hun auto het na alle capriolen begaf.

Klemgereden

De achtervolging begon toen agenten op de Proosdijweg zagen dat er vanuit de auto werd gedeald. De wagen werd even verderop klemgereden, maar door de onopvallende politiewagen aan de kant te rammen wist de dealauto te ontkomen.

Trottoir

Dat gebeurde via het trottoir van de Elisabeth Strouvenlaan, waar de geparkeerde auto's werden geraakt. Met een inmiddels kapotte voorband reden de voorvluchtingen via de rechtbank richting Via Regia, waar twee overstekende voetgangers als door een wonder ongedeerd bleven. De achtervolging eindigde op de Sint Lucassingel waar de auto strandde. Een dealer van 23 werd meteen aangehouden, de andere inzittende is bekend en wordt binnenkort opgepakt.