Leegstaande boerderij zwaar beschadigd door brand

© Archiefbeeld: iStock
Een grote brand heeft zaterdagavond voor flinke schade gezorgd aan een leegstaande boerderij aan de Horsterweg in Grubbenvorst.
De brandweer rukte rond 20:40 uur met meerdere voertuigen uit om de brand te blussen.

Schuren

De brand had zich inmiddels verspreid tot in de zolderkap van de boerderij. De brandweer wist aangrenzende schuren voor de vlammen te beschermen, waarna het vuur van binnenuit bestreden kon worden.

Rookwolk

Bij de brand kwam veel rook vrij. De rookpluim trok in eerste instantie richting de naastgelegen A73. Uit voorzorg verrichtte de brandweer metingen, maar het verkeer op de snelweg bleek geen hinder te ondervinden van de rookpluim.
Rond 23:00 uur had de brandweer het vuur in de leegstaande boerderij onder controle. Een half uur later was het vuur uit.

Verkeer

Vanwege de brand was de Horsterweg enkele uren dicht. De weg kon tegen middernacht weer vrijgegeven worden voor het verkeer.

Asbest

In de dakconstructie van de boerderij werd asbest aangetroffen. De asbest heeft zich volgens de brandweer niet verspreid. Het terrein rond de boerderij is wel afgezet.
Bij de brand raakte niemand gewond. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!