Gezin ontsnapt aan vuurzee: vermoedelijk brandstichting

© Track '88
In Kerkrade zijn bewoners en dieren donderdagmiddag ontsnapt aan een grote brand in huis.
Volgens een van de bewoners werd er iets brandends naar binnen in het huis aan de Kokelestraat gegooid. De politie kan dat vooralsnog niet bevestigen, maar heeft wel een sterk vermoeden dat de brand is aangestoken.
Woonkamerdeur
"Mijn broertje en ik zaten op de bank toen in een keer de deur van de woonkamer met een klap open ging", vertelt een van de slachtoffers. "Die was dicht, vanwege de airco. De ex van mijn moeder gooide toen iets brandends naar binnen. Wat het was, weet ik niet."

Schreeuwen om hulp
?De bewoners vluchtten meteen met hun hond uit het huis dat vol rook kwam te staan. Op straat schreeuwden ze om hulp, omdat er in de woning nog dieren zaten. Voorbijgangers twijfelden geen seconde en kwamen in actie. Ze redden de poes uit het brandende huis. De toegesnelde brandweer kon vervolgens nog de vogels bevrijden.
Er raakte niemand gewond. Wel had een van de bewoners ademhalingsproblemen. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!