Venlonaar (25) hoofdverdachte in grote Marktplaatsoplichting

© iStock
Een 25-jarige man uit Venlo is hoofdverdachte in een grote oplichtingszaak. De recherche Noord- en Midden-Limburg heeft naast de Venlonaar, 22 mensen opgepakt die verdacht worden van medeplegen aan de criminele zaken van de Venlonaar.
De politie kwam de verdachten op het spoor na ruim 210 aangiften die uit het hele land binnenstroomden.
Katvangers
Hieruit bleek dat in 2016 en 2017 goederen via de online verkoopsite te koop werden aangeboden en na (gedeeltelijke) betaling niet geleverd werden. De oplichter zette daarbij 22 zogenaamde katvangers in, die het geld van de kopers op hun rekening lieten storten. In de advertenties op Marktplaats gebruikten de oplichters valse identiteiten.

Vrije voeten
De Venlonaar is opgepakt en wordt verdacht van oplichting, witwassen en ID-fraude. Hij heeft al even achter tralies gezeten, maar mag zijn proces in vrijheid afwachten. Ook de 22 katvangers die opgespoord zijn, lopen op vrije voeten rond.

100.000 euro

De man 'verkocht' met name telefoons, laptops en gameconsoles. Met zijn oplichtingspraktijken heeft hij ruim 100.000 euro verdiend.
De politie heeft een dossier opgemaakt en nu is het Openbaar Ministerie aan zet. Het OM gaat de uiteindelijke straffen van de verdachten bepalen.