Brandje in Baexem gelinkt met bankoverval in Duitsland

© Flickr/Karl-Ludwig Poggemann/CC BY 2.0
Een kleine brand in de berm van een landweggetje in Baexem blijkt een belangrijk spoor van een bankoverval diep in Duitsland.
Wat in brand stond, waren de wikkels van bankbiljetten die 300 kilometer verderop waren geroofd. Dat meldde de Duitse politie dinsdag.

Wikkel

Een man zag een paar dagen geleden bij Baexem een tegemoetkomende auto met Oost-Europees kenteken. Toen hij in zijn spiegels keek, zag hij een brandje. In het vuur zag hij de wikkels. Daar bleek een stempel van de Volksbank Mindener Land op te staan. De Oost-Europese auto was inmiddels al verdwenen.

Overval

Een vestiging van de Duitse regionale bank was op 6 november overvallen. Dat gebeurde in Minden, ten westen van Hannover. Drie gemaskerde en bewapende mannen mishandelden en boeiden een kassier. Vervolgens gingen ze er vandoor met een flinke buit. De daders zijn nog op de vlucht.
De politie in Limburg bevestigt de brand, maar kan verder niets zeggen over het onderzoek. "We weten hiervan en hebben contact met onze Duitse collega's", zei een woordvoerder.