Botenbrand Plasmolen onder controle

© iStock
Bij de brand op jachthaven Eldorado in Plasmolen zijn twee boten volledig uitgebrand. Twee andere raakten zwaar beschadigd door de hitte.
Alle vier de schepen stonden gestald aan wal. De brandweer had de brand die rond 20:30 in de haven aan de Witteweg uitbrak na ongeveer een uur onder controle.

Weggesleept

Twee boten die in brand stonden konden niet worden gered, twee boten die daarnaast stonden bleven door de vlammen gespaard omdat de brandweer de plezierjachten op hun trailers wegsleepte. Deze boten zijn wel beschadigd door de stralingshitte. Door het wegslepen van de boten werd ook voorkomen dat een loods vlam vatte, al raakte die wel beschadigd.

Groot alarm

De uitgebrande plezierjachten waren 7 en 9 meter lang. De brandweer sloeg groot alarm om de brand onder controle te krijgen. Drie bluswagens en een waterwagen werden naar de brandhaard gestuurd. Ook een hoogwerker van de brandweer uit Groesbeek kwam naar Plasmolen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!