Asielzoeker geslagen met stok in Budel

© Flickr/Shirley de Jong/CC BY-NC 2.0
Een bewoner van het asielzoekerscentrum in Budel is zaterdagavond door een medebewoner met een stok op zijn hoofd geslagen.
Dat meldt Omroep Brabant.
Deze week ging het al eerder mis in een asielzoekerscentrum. Woensdagnacht gingen tientallen asielzoekers elkaar te lijf in Overloon.

Mishandeling

Het slachtoffer in Budel liep een hoofdwond op waaraan hij zich in het ziekenhuis moest laten behandelen. De medebewoner die hem geslagen had, werd door de politie aangehouden.
Het incident gebeurde in de voormalige Nassau-Dietzkazerne waar ongeveer 1000 asielzoekers gehuisvest zijn.

Massale vechtpartij

De mishandeling in Budel was het tweede incident in een asielzoekerscentrum deze week. Woensdagnacht moest de politie nog ingrijpen bij een massale vechtpartij in een asielzoekerscentrum in Overloon. Daar gingen tientallen mensen met elkaar op de vuist. Die ruzie tussen Syriërs en Eritreeërs zou zijn ontstaan na een woordenwisseling over geluidsoverlast.
Bij het gevecht raakten toen vijftien mensen gewond en er werden drie mensen gearresteerd.

Fred Teeven

In het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen noemde staatssecretaris Fred Teeven de asielzoekersopvang in Budel nog als voorbeeld van een centrum waar nauwelijks problemen zijn.
De staatssecretaris gaf bovendien aan dat het aantal asielzoekers in Nederland volgend jaar fors zal stijgen. Nu zitten er nog 29.000 mensen in asielzoekerscentra, maar dat aantal zal stijgen tot zeker 33.000. Er zijn zelfs schattingen dat het er 40.000 worden.