Persoon overleden na vechtpartij in Maastricht

© L1
In Maastricht is zaterdagochtend een man overleden na een vechtpartij bij de daklozenopvang van het Leger des Heils.
Het incident vond plaats rond 8:30 uur bij de opvang aan de Statensingel.

Vechtpartij

Twee mannen raakten in gevecht. Het slachtoffer raakte hierbij zodanig gewond dat reanimatie van de hulpdiensten niet meer mocht baten. De politie heeft de verdachte aangehouden. Het is onbekend wat de aanleiding voor de vechtpartij is geweest.
Het onderzoek is in volle gang.

Afschuwelijk

Volgens het Leger des Heils waren verdachte en slachtoffer beiden cliënt bij de opvang. Directeur Hans Martin Don van het Leger des Heils Limburg en Brabant noemde het voorval 'afschuwelijk'. De verdachte zat pas zeer kort bij de opvang, het slachtoffer al enige tijd, zei hij.
Hans-Martin Don, directeur van daklozenopvang het Leger des Heils

Verschillende mensen

Bij het Leger des Heils in Maastricht worden tussen de 35 en 40 mensen opgevangen. "Bij de dag- en nachtopvang komen verschillende mensen met een verschillende achtergrond en uiteenlopende problemen binnen", zei Don. "Als dan iemand erg onrustig is, ontstaat er gelijk stress. Maar wat hier gebeurde is echt heel erg afschuwelijk".

Beveiliging

Over de toedracht en het motief van de verdachte kon hij niks zeggen. "Mensen hier in de opvang worden gehoord als getuigen." De opvang wordt extra beveiligd.