EOD bij pand verwarde man Hoensbroek

© Fer Traugott
Experts van de Explosieven Opruimingsdienst zijn aangekomen bij het huis in Hoensbroek van waaruit een verwarde man woensdagmiddag schoten loste.
De experts moeten onderzoeken of er gevaarlijke stoffen in het huis aan de Ridder Hoenstraat liggen. In het huis was ook brand uitgebroken, maar omdat de woning mogelijk onveilig is, kon de brandweer niet naar binnen.

Naakt

De bewoner van het huis begon rond 14:30 uur om nog onbekende redenen te schieten vanuit het pand. Daarop omsingelden agenten de woning. Na verloop van tijd kwam de man de woning uit, en gaf hij zich over. Omdat de man zich had overgoten met een mogelijk bijtende of brandbare stof werd hij uitgekleed en door de brandweer afgespoeld. Daarna is hij gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Agenten gewond

Ook twee agenten raakten lichtgewond doordat ze dampen van die vloeistof hadden ingeademd.

Evacuatie buren

Enkele buren van de verwarde man moeten voorlopig hun huis uit. De hulpdiensten gaan in de loop van woensdagavond onderzoek doen in de woning en "we sluiten niet uit dat we daarbij een schadelijke stof aantreffen. Daarom gaan we nu uit voorzorg ontruimen, anders moet dat straks in allerijl", aldus een politiewoordvoerder. Hij hield in het midden om wat voor stof het zou kunnen gaan.