Opnieuw ruzie in het asielzoekerscentrum in Budel

© Flickr/Bauke Karel/CC BY-NC-ND 2.0
In het asielzoekerscentrum in Budel zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw asielzoekers met elkaar op de vuist gegaan.
Een 17-jarige bewoner raakte zwaargewond. Hij is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Een 37-jarige bewoner is aangehouden, meldde de politie zaterdag.

Hulpdiensten

Er werden meerdere hulpdiensten opgeroepen, waaronder twee ambulances en een traumahelikopter. Volgens een politiewoordvoerder is de helikopter uiteindelijk niet geland. Het is niet duidelijk wat er precies in het centrum heeft plaatsgevonden. De ruzie zou snel gesust zijn, meldt de woordvoerder.

Grote vechtpartij

Vorige maand was er ook al een grote vechtpartij in het asielzoekerscentrum, de politie werd ingeschakeld toen een ruzie tussen twee bewoners dreigde te escaleren. Er waren 35 bewoners betrokken bij de opstoot. Het COA ontkende later dat er een massale vechtpartij plaatsvond.

Overloon

Kort daarvoor ging het ook mis in het asielzoekerscentrum in de voormalige gevangenis in Overloon. Bij een vechtpartij gingen tientallen bewoners van diverse nationaliteiten elkaar te lijf, onder meer met stokken en ijzeren pijpen. Vijftien mensen raakten gewond. De politie hield drie mensen aan.