Overvaller knock-out geslagen in café Roermond

© Fer Traugott
Een man die woensdagavond een café in Roermond binnenkwam met bivakmuts en koevoet, is door mensen in de zaak het ziekenhuis ingeslagen.
De man kwam woensdagavond even voor 23:00 uur café Willems aan de Godsweerdersingel binnen. Nog voordat duidelijk werd wat de gemaskerde man in de zaak kwam doen, hadden de stamgasten hem al een klap voor zijn hoofd gegeven.

Buiten westen

Door de dreun viel de man achterover, en ging hij knock-out. Omdat de man buiten westen was geraakt, waarschuwde de kastelein niet alleen de politie, maar ook een ambulance.

Geboeid op de brancard

De overvaller kwam zelf weer bij kennis. Ondanks het feit dat de cafégangers hem duidelijk de baas waren, had hij toch al weer praatjes. Hij had daarbij niet op de polite gerekend, die inmiddels ook ter plaatse was. Agenten sloegen hem in de boeien, terwijl ambulancebroeders de man op een brancard legden.

Inbraak

Waarschijnlijk had de man kort tevoren geprobeerd om in te breken bij een Gall&Gall slijterij en een Albert Heijn-supermarkt. Bij de eerste zaak was met een koevoet geprobeerd een deur open te krijgen, maar dat mislukte. De inbraakpoging bij de Albert Heijn faalde toen het alarm afging. Mogelijk wilde de inbreker daarna zijn geluk beproeven bij het nabijgelegen café, maar had hij buiten de waard en zijn gasten gerekend.
De gemaskerde man is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis, daarna wordt hij overgedragen aan de politie.
© Fer Traugott
© Fer Traugott