Arrestaties en gewonden na ruzie bij Kingdom Club Kerkrade

© Bart Pluymaekers
Bij een ruzie in discotheek de Kingdom Club in Kerkrade zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee mensen gewond geraakt.
Later op de avond werden voor de discotheek in het Roda JC-stadion nog eens vier mensen gearresteerd. In de club was een besloten schoolfeest aan de gang.

Vechtpartij
Rond 02:30 uur werd een aantal mensen aan de deur geweigerd omdat ze niet welkom waren op het besloten schoolfeest. Daarop ontstond er een vechtpartij buiten de club. "Onze beveiliger wilde die figuren koste wat kost buiten houden", zegt Femke van Wersch, de manager van de club. "Ik heb meteen 112 gebeld."
Een vrouw en de beveiliger moesten met hoofdletsel naar het ziekenhuis worden gebracht. Ook sneuvelde een ruit van de toegangsdeur.
Ontevreden
Van Wersch is absoluut niet te spreken over het optreden van de politie. "Het duurde wel 35 minuten voordat ze hier eenmaal waren." Volgens de manager omdat de politie moest wachten tot ze genoeg manschappen verzameld hadden. Volgens een ooggetuige rukte de politie uiteindelijk met zo'n zeven à acht auto's uit. Later kwamen daar nog twee ambulances bij.

Aangehouden
Het besloten schoolfeest in de Kingdom Club was om 04:00 uur afgelopen. Later in de nacht, rond 04:30 uur, was er volgens de politie nog steeds een groep mensen op de parkeerplaats van het Roda-stadion aanwezig. De agenten verzochten hen de parkeerplaats te verlaten. Toen een groepje van vier dat weigerde werden ze aangehouden. Een van hen verzette zich daarbij en beledigde de agenten.

De drie gearresteerden kregen een boete. De persoon die zich verzette heeft een werkstraf gekregen.