Hulpdiensten touwtrekken om jochie na pony-ongeluk

Nederlandse en Duitse hulpverleners rond het negenjarig jongetje © Fer Traugott
Nederlandse en Duitse hulpdiensten hebben zaterdagmiddag staan steggelen in het Meinweggebied nadat daar een jongetje was getrapt door een paard.
Het negenjarig kind was in de bossen bij Vlodrop mee op een rijtocht van een manege. Het Duitse jochie werd geraakt door een hoef toen het paardje naast hem steigerde.

Twee helikopters

Omdat er wat bloed uit de mond van het kind kwam, belden de begeleiders meteen 112. De telefoontjes kwamen zowel bij de Duitse als de Nederlandse meldkamers terecht, omdat het ongeluk in het grensgebied gebeurde. Vanuit Duitsland werden een ambulance en een traumahelikopter naar de plek gestuurd, Nederland stuurde een tweede helikopter, een ambulance en een brandweerauto om eventuele obstakels in het bos op te ruimen.

Onenigheid

Toen alle hulpverleners zich eenmaal rond het kind verzameld hadden ontstond er discussie. De jongen bleek niet al te ernstig gewond te zijn, maar toch vond de Duitse Notartzt het een goed idee om de jongen per helikopter naar het ziekenhuis te brengen. De Nederlandse ambulancebroeders vonden dat overdreven, en stelden voor om het kind per ambulance uit het bos te halen en hem rustig te laten bekomen van de schrik.
Uiteindelijk trokken de Duitse hulpdiensten aan het langste eind, en eindigde het middagje ponyrijden voor het jochie in een vluchtje per Duitse traumahelikopter.