Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

112 overbelast bij noodweer: 'Mensen bellen onterecht'

Geplaatst opwoensdag 6 juni 2018 - 7:47

Het noodweer dat 22 mei over de provincie trok, heeft voor overbelasting gezorgd bij het noodnummer 112.

"Kennelijk is en blijft het misverstand hardnekkig: bij wateroverlast bel je 112 uitsluitend en alleen als er sprake is van levensbedreigende situaties voor mens of dier. En anders niet", vertelt Leon Eummelen van de brandweer Zuid-Limburg aan de Limburger.

Noodklokken
De brandweer luidt hiermee de noodklok. Tijdens het noodweer op 22 mei kwamen de meldingen met honderden tegelijk binnen. De meeste oproepen kwamen van inwoners en bedrijven die voornamelijk betrekking hadden op ondergelopen kelders, keukens, woonkamers en winkels. En dat is volgens de brandweer niet de bedoeling.

Ontregeld en geblokkeerd
Door alle meldingen raakte het noodnummer namelijk overbelast en ging het een paar keer mis. "Er kwamen dermate veel noodoproepen binnen dat het telefoonsysteem ontregeld en geblokkeerd raakte", aldus Eummelen tegenover de krant. De telefoonsystemen van de hulpdiensten zijn niet berekend op een stortvloed van meldingen in zo'n tijdsbestek.

Om de meldkamer zo veel mogelijk te ontlasten, besloot de brandweer lokale actiecentra in te richten voor de regio's Maastricht en Sittard en werd de lijn rustiger.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen