Overslaan en naar de inhoud gaan

11-11 in Overloon: 'Limburgs carnaval met Brabantse regels'

Geplaatst opdinsdag 9 november 2021 - 10:44

In Overloon gaat het feest rond de 11devande11de gewoon door. De Brabantse gemeente ligt op steenworpafstand van Venray en viert Limburgs carnaval, "maar we houden ons aan de Brabantse regels".

Dat zegt organisator Klaas Roelofs dinsdag in de L1 Nieuwsshow.

Limburgs carnaval in Brabant
Bjorn en Mieke, Hoondervel en Toddezèk: het zijn met name Limburgse namen op het jaarlijkse pleinfeest in Overloon. En dat doen ze voor de kerk, versierd met rood-geel-groene vlaggen. "We vieren hier Limburgs carnaval", legt Roelofs uit. "Maar we zitten in Brabant. Dus we houden ons aan de Brabantse regels."

Lees ook: Deze Limburgse carnavalsactiviteiten gaan niet door

Roelofs is organisator van de 11e van d'n 11e vör de kerk op 't plein ien Loën, het evenement waarmee de start van het carnavalsseizoen in Overloon wordt ingeluid door stichting De Huibuuke. Tot deze week was het voor hen nog onzeker of het evenement plaats mocht vinden. In de provincie Brabant gaan de carnavalsevenementen namelijk allemaal door, maar in Overloon was het wachten op de zegen van burgemeester Van Soest. Die gaf hij afgelopen maandag, tijdens een interview met De Gelderlander.

Regels zijn regels
Het uitverkochte evenement gaat dus door, met 5000 feestvierders. "We verwachten geen grote toeloop, maar wel dat er meer Limburgers bij zullen zijn. Natuurlijk is het dubbel en leven we mee met onze Limburgse zusterverenigingen. Maar we kunnen er helaas niks aan doen dat het in Venray niet mag en bij ons wel."

Groen licht
Dinsdagochtend draait de opbouw van het feest op volle toeren, nadat deze een tijdje op de rem heeft gestaan. "We hebben nu groen licht, dus ik verwacht niet dat het nog afgelast gaat worden. Tenzij er vanuit de overheid nieuwe keuzes worden gemaakt, zie ik dat in Brabant niet gebeuren."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen