Overslaan en naar de inhoud gaan

1.097 Limburgse coronapatiënten, 127 nieuwe besmettingen

Geplaatst opzaterdag 28 maart 2020 - 14:34

Sinds de uitbraak zijn 1.097 Limburgers positief getest op het coronavirus. Dat zijn 127 besmettingen meer dan vrijdag bekend was.

Volgens de officiële cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is het aantal Limburgers dat positief is getest op het coronavirus opgelopen tot 1097. Het RIVM voegt er meteen aan toe dat in werkelijkheid meer mensen besmet zijn, omdat niet alle zieken worden getest.

Limburgse cijfers
De gemeente Maastricht blijft koploper met het absoluut aantal besmettingen: 162 inwoners testten hier positief. Dat is een stijging van 22 procent. Peel en Maas (119) en Sittard-Geleen (102) hebben ook veel bevestigde besmettingen.

Afgezet tegen het aantal inwoners steekt de gemeente Peel en Maas er met kop en schouders bovenuit: er zijn 274 bevestigde gevallen per 100.000 inwoners. Landelijk ligt dit relatieve aantal alleen in de Brabantse gemeenten Boekel, Uden, Bernheze en Landerd hoger.

Sterfgevallen
In Nederland is het aantal mensen dat is overleden aan het coronavirus opgelopen tot 639. Het aantal geregistreerde sterfgevallen is de afgelopen 24 uur met 93 gestegen. Hoeveel mensen er sinds vrijdag in Limburg zijn overleden, is niet bekend. Het aantal personen dat in de provincie is overleden, stond vrijdag op 110 personen.

Landelijke cijfers
Sinds het begin van de uitbraak zijn in Nederland 2.954 mensen met de ziekte Covid-19 opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat zijn er 454 meer dan vrijdag bekend was; een stijging van 30 procent.

Tot nu toe zijn er in Nederland 9.762 bevestigde coronabesmettingen gemeld bij het RIVM. Van al deze patiënten is de helft 63 jaar of ouder.

Andere provincies
In Noord-Brabant zijn nog steeds de meeste besmettingen bekend: 2.748 personen werden daar positief getest. Zuid-Holland (1.508) en Noord-Holland (1.401) volgen op gepaste afstand. In Zuid-Holland stijgt het aantal ziekenhuisopnames van positief geteste coronapatiënten sneller dan in andere provincies.

In Friesland en Drenthe zijn nog steeds de minste besmettingen bevestigd, respectievelijk 96 en 98.

Lees hier alles over het coronavirus.

Voetnoot cijfers
De cijfers zijn niet compleet. Soms komen meldingen over sterfgevallen pas na enkele dagen binnen. Ook ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger dan hier wordt genoemd. Niet iedereen die vermoedelijk besmet is, wordt ook getest. Dat wordt vooral gedaan bij mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen en bij zorgverleners.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen