Overslaan en naar de inhoud gaan

10,5 miljoen euro voor 'Altstadt' Sittard

Geplaatst opdonderdag 1 december 2016 - 12:15

De provincie Limburg stelt 10,5 miljoen euro beschikbaar om de historische binnenstad van Sittard op te waarderen. De gelden worden gebruikt om er het wonen, werken en winkelen aantrekkelijker te maken.

Gedeputeerde Eric Geurts en wethouder Noël Lebens van Sittard-Geleen ondertekenden daarvoor op donderdag rond het middaguur een convenant bij het nieuwe project Ligne, met uitzicht op de historische binnenstad.

Miljoenensteun
Daarin worden afspraken gemaakt dat de provincie samen met de gemeente en marktpartijen gaat investeren in wat de
Sittardse 'Altstadt' wordt genoemd. Om voor de miljoenensteun in aanmerking te komen, had Sittard het in 2014 hernieuwde plan Zitterd Revisited ingediend. Uitgangspunt daarvan is dat de binnenstad zich ontwikkelt tot hét stedelijk centrum voor de gehele Westelijke Mijnstreek.

Historie
De historie van de stad vormt daarbij de rode draad. De filosofie luidt dat een goed vestigingsklimaat een vitale en aantrekkelijke binnenstad vereist.

Projecten
Concreet wordt gedacht aan het uitwerken van projecten op het gebied van huisvesting voor studenten en kenniswerkers, werkzaam bij onder andere Chemelot Campus, Sportzone Limburg, VDL NedCar en de hogescholen.

Schootsvelden
Ook de inrichting van de schootsvelden, het aansluiten van projecten op het Groene Net en het terugbrengen van water in de stad spelen een belangrijke rol. Doel is het stadscentrum wekelijks 100.000 bezoekers te laten trekken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Studenten moeten leven blazen in lege panden Sittard
Proef met parkeren in Sittard-Geleen mislukt
Ruim 25.000 handtekeningen voor behoud volkstuintjes Sittard
Onderzoek naar miljoenenoverschrijding Sittard-Geleen
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen