Overslaan en naar de inhoud gaan

10,5 miljoen euro voor 'Altstadt' Sittard

Geplaatst opdonderdag 1 december 2016 - 12:15

De provincie Limburg stelt 10,5 miljoen euro beschikbaar om de historische binnenstad van Sittard op te waarderen. De gelden worden gebruikt om er het wonen, werken en winkelen aantrekkelijker te maken.

Gedeputeerde Eric Geurts en wethouder Noël Lebens van Sittard-Geleen ondertekenden daarvoor op donderdag rond het middaguur een convenant bij het nieuwe project Ligne, met uitzicht op de historische binnenstad.

Miljoenensteun
Daarin worden afspraken gemaakt dat de provincie samen met de gemeente en marktpartijen gaat investeren in wat de
Sittardse 'Altstadt' wordt genoemd. Om voor de miljoenensteun in aanmerking te komen, had Sittard het in 2014 hernieuwde plan Zitterd Revisited ingediend. Uitgangspunt daarvan is dat de binnenstad zich ontwikkelt tot hét stedelijk centrum voor de gehele Westelijke Mijnstreek.

Historie
De historie van de stad vormt daarbij de rode draad. De filosofie luidt dat een goed vestigingsklimaat een vitale en aantrekkelijke binnenstad vereist.

Projecten
Concreet wordt gedacht aan het uitwerken van projecten op het gebied van huisvesting voor studenten en kenniswerkers, werkzaam bij onder andere Chemelot Campus, Sportzone Limburg, VDL NedCar en de hogescholen.

Schootsvelden
Ook de inrichting van de schootsvelden, het aansluiten van projecten op het Groene Net en het terugbrengen van water in de stad spelen een belangrijke rol. Doel is het stadscentrum wekelijks 100.000 bezoekers te laten trekken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Studenten moeten leven blazen in lege panden Sittard
Proef met parkeren in Sittard-Geleen mislukt
Ruim 25.000 handtekeningen voor behoud volkstuintjes Sittard
Onderzoek naar miljoenenoverschrijding Sittard-Geleen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen