Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

10,5 miljoen euro voor 'Altstadt' Sittard

Geplaatst opdonderdag 1 december 2016 - 12:15

De provincie Limburg stelt 10,5 miljoen euro beschikbaar om de historische binnenstad van Sittard op te waarderen. De gelden worden gebruikt om er het wonen, werken en winkelen aantrekkelijker te maken.

Gedeputeerde Eric Geurts en wethouder Noël Lebens van Sittard-Geleen ondertekenden daarvoor op donderdag rond het middaguur een convenant bij het nieuwe project Ligne, met uitzicht op de historische binnenstad.

Miljoenensteun
Daarin worden afspraken gemaakt dat de provincie samen met de gemeente en marktpartijen gaat investeren in wat de
Sittardse 'Altstadt' wordt genoemd. Om voor de miljoenensteun in aanmerking te komen, had Sittard het in 2014 hernieuwde plan Zitterd Revisited ingediend. Uitgangspunt daarvan is dat de binnenstad zich ontwikkelt tot hét stedelijk centrum voor de gehele Westelijke Mijnstreek.

Historie
De historie van de stad vormt daarbij de rode draad. De filosofie luidt dat een goed vestigingsklimaat een vitale en aantrekkelijke binnenstad vereist.

Projecten
Concreet wordt gedacht aan het uitwerken van projecten op het gebied van huisvesting voor studenten en kenniswerkers, werkzaam bij onder andere Chemelot Campus, Sportzone Limburg, VDL NedCar en de hogescholen.

Schootsvelden
Ook de inrichting van de schootsvelden, het aansluiten van projecten op het Groene Net en het terugbrengen van water in de stad spelen een belangrijke rol. Doel is het stadscentrum wekelijks 100.000 bezoekers te laten trekken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Studenten moeten leven blazen in lege panden Sittard
Proef met parkeren in Sittard-Geleen mislukt
Ruim 25.000 handtekeningen voor behoud volkstuintjes Sittard
Onderzoek naar miljoenenoverschrijding Sittard-Geleen
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen