Overslaan en naar de inhoud gaan

10,5 miljoen euro voor 'Altstadt' Sittard

Geplaatst opdonderdag 1 december 2016 - 12:15

De provincie Limburg stelt 10,5 miljoen euro beschikbaar om de historische binnenstad van Sittard op te waarderen. De gelden worden gebruikt om er het wonen, werken en winkelen aantrekkelijker te maken.

Gedeputeerde Eric Geurts en wethouder Noël Lebens van Sittard-Geleen ondertekenden daarvoor op donderdag rond het middaguur een convenant bij het nieuwe project Ligne, met uitzicht op de historische binnenstad.

Miljoenensteun
Daarin worden afspraken gemaakt dat de provincie samen met de gemeente en marktpartijen gaat investeren in wat de
Sittardse 'Altstadt' wordt genoemd. Om voor de miljoenensteun in aanmerking te komen, had Sittard het in 2014 hernieuwde plan Zitterd Revisited ingediend. Uitgangspunt daarvan is dat de binnenstad zich ontwikkelt tot hét stedelijk centrum voor de gehele Westelijke Mijnstreek.

Historie
De historie van de stad vormt daarbij de rode draad. De filosofie luidt dat een goed vestigingsklimaat een vitale en aantrekkelijke binnenstad vereist.

Projecten
Concreet wordt gedacht aan het uitwerken van projecten op het gebied van huisvesting voor studenten en kenniswerkers, werkzaam bij onder andere Chemelot Campus, Sportzone Limburg, VDL NedCar en de hogescholen.

Schootsvelden
Ook de inrichting van de schootsvelden, het aansluiten van projecten op het Groene Net en het terugbrengen van water in de stad spelen een belangrijke rol. Doel is het stadscentrum wekelijks 100.000 bezoekers te laten trekken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Studenten moeten leven blazen in lege panden Sittard
Proef met parkeren in Sittard-Geleen mislukt
Ruim 25.000 handtekeningen voor behoud volkstuintjes Sittard
Onderzoek naar miljoenenoverschrijding Sittard-Geleen
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen