Overslaan en naar de inhoud gaan

105-jarige Weertse nieuwe oudste Limburger

Geplaatst opvrijdag 12 april 2019 - 16:38

De 105-jarige Weertse Fien Slabbers-Strijbos mag zich sinds deze week de oudste inwoner van Limburg noemen.

Na het overlijden van de 107-jarige mevrouw Annie Höller uit Landgraaf is het nu Slabbers die de oudste is.

Niet blij
Toch is ze niet blij dat ze zo oud is geworden. Slabbers heeft twee keer een ongeluk gehad en het leek rond carnaval nog kantje boord. Echter, het ijzersterke lichaam heeft het gered. Ook geestelijk is de oudste Limburger nog bij de tijd.

Klagen
Ze heeft veel ziektes en sterfgevallen meegemaakt en als het aan haar had gelegen had ze al lang niet meer geleefd. Dochter Mara Slabbers noemt gekscherend dat het haar straf is. "Ze loopt vaak te klagen dat ze niet oud wil worden en nu is ze mooi de oudste van de provincie."

Lourdes
Fien Slabbers moest al sinds haar tiende meehelpen in het gezin en heeft nooit mogen studeren. Ook heeft ze nooit mogen reizen. Inmiddels heeft ze dat goed gemaakt en is al 25 keer naar Lourdes geweest. Of dat de reden is dat ze zo oud geworden is, denkt ze niet. "Niemand heeft hier iets over te zeggen, daarboven regelen ze het wel."

Lees ook: Oudste inwoner van Limburg (107) overleden

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen