Overslaan en naar de inhoud gaan

10.000 huishoudens Midden-Limburg hebben weer water

Geplaatst opvrijdag 9 oktober 2020 - 10:03

Door een leidingbreuk in Echt hadden 10.000 huishoudens in die plaats, en ook delen van Maasbracht en andere omliggende kernen, vrijdag korte tijd geen drinkwater of weinig waterdruk.

Het probleem ontstond iets voor 9:00 uur toen een graafmachine aan de Rijksweg-Noord in Echt een waterleiding raakte tijdens werkzaamheden.

Storing van anderhalf uur
Rond 10:30 uur meldde een woordvoerder van waterbedrijf WML dat de huishoudens weer water konden verwachten. "Iedereen krijgt binnen half uur weer water", zegt hij. Dat water kan in eerste instantie wat troebel zijn, dat komt omdat er veel lucht in de leiding is gekomen. "Laat de kraan dan een beetje doorlopen."

Omleiding
Zo'n 40 centimeter van de waterleiding is beschadigd. De watertoevoer loopt via een omleiding, zodat monteurs de kapotte waterleiding rustig kunnen herstellen en de huishoudens gewoon weer water hebben. De herstelwerkzaamheden zullen een paar uur in beslag nemen is de verwachting.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen