Overslaan en naar de inhoud gaan

10.000 euro voor uithuisgeplaatste kinderen

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2020 - 15:13

Netwerkclub JCI Roermond heeft 10.000 geschonken aan Stichting KidzBase in Limburg.

KidzBase organiseert projecten voor kinderen uit Noord- en Midden-Limburg die uit huis zijn geplaatst.

Biertje voor het goede doel
Junior Chamber International (JCI) is een wereldwijd netwerk voor 'ondernemende mensen' tot 40 jaar. Het gaat om mensen die een steentje willen bijdragen aan de maatschappij. JCI Roermond organiseert normaal gesproken elk jaar een evenement om geld op te halen voor een goed doel, zo vertelt Han Daniëls. Maar dit jaar pakte de Roermondse tak van de organisatie het anders aan ter ere van het 40-jarig jubileum. In samenwerking met een brouwer werd een Roermonds speciaalbier gebrouwen met de naam de 'Blonde Raekel'. "We hebben de smaak zelf ontwikkeld. In het bier zit de smaak van Roermond."

Verrassing
"Het doel was om 6.000 flesjes bier te maken. We gingen ervan uit ongeveer 4.000 euro op te halen. Door de grote vraag hebben we uiteindelijk 9.000 flesjes verkocht en 10.000 euro opgehaald." Daniëls vertelt dat Stichting KidzBase blij verrast was met het bedrag.

Minder geld beschikbaar
Kinderen die uit huis zijn geplaatst, zijn afhankelijk van het sociale systeem van de overheid. Maar door bezuinigingen is er steeds minder geld beschikbaar. Daardoor hebben de kinderen soms geen toegang tot basisbehoeften en activiteiten, aldus Stichting KidzBase. De stichting organiseert onder andere workshops en zwemlessen voor de kinderen, en regelt onder meer fietsen, kleding, toiletartikelen en cadeautjes met Sinterklaas.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen