Overslaan en naar de inhoud gaan

1000 euro voor door hoogwater getroffen huishoudens

Geplaatst opvrijdag 23 juli 2021 - 12:00

Het Nationaal Rampenfonds geeft eenmalig 1000 euro aan alle huishoudens die zwaar getroffen zijn door de wateroverlast.

De schenking is mogelijk doordat er al 8,5 miljoen euro is binnengekomen via giro 777.

Binnen twee weken
Het Nationaal Rampenfonds gaat het geld verstrekken aan de gemeentes. Zij gaan dat op hun beurt weer doorgeven aan de huishoudens. "Ik verwacht dat het geld binnen een week of twee ook bij de mensen is. Daar hoeft geen bureaucratie aan vast te zitten", vertelt Clémence Ross-van Dorp, voorzitter van het Nationaal Rampenfonds.

Gemeenten krijgen het geld door een aanvraag te doen bij het Nationaal Rampenfonds. Zij ontvangen vervolgens het aangevraagde bedrag. De gemeenten zullen communiceren hoe getroffen huishoudens zich kunnen melden voor het geldbedrag.

De voorzitter van het rampenfonds ziet dat het hele land solidair is met Limburg. "Dat laat zien hoeveel kracht er in de samenleving zit":

Video: L1

Succes giro 777
De voorzitter is blij met de vele donaties die zijn binnengekomen. "Door dit succes kan ook een gebaar van 1000 euro gemaakt worden naar diegenen die door de wateroverlast zwaar gedupeerd zijn." Vanaf komende week kunnen ook stichtingen, verenigingen en maatschappelijke organisaties hun aanvraag indienen voor (kleinschalige) maatschappelijke projecten, meldt Ross-van Dorp. Komende week komt daarvoor een formulier online te staan.

Commissie
De projectvoorstellen worden beoordeeld door een commissie die onder leiding staat van Tof Thissen, directeur van het UWV Werkbedrijf. De commissie bestaat verder uit Henk Smid (voormalig directeur van de organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie ZonMw), Marja van Dieijen-Vissen (oud-bestuursvoorzitter Maastricht UMC+), Petra Dassen-Housen (burgemeester van Kerkrade) en Laurens van Rossem (student Hotel Management School Maastricht).

Steuntje in de rug
Giro 777 zegt ondertussen verder te gaan met de steun. Zo lopen er acties om geld te werven voor kleinschalige projecten die de samenleving een extra steuntje in de rug geven. Ook stellen een aantal landelijke dagbladen advertentieruimte beschikbaar om aandacht te vragen voor giro 777.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen