Overslaan en naar de inhoud gaan

1000 arrestaties na demonstratie tegen bruinkoolwinning

Geplaatst opdonderdag 31 augustus 2017 - 15:31

De Duitse politie heeft na de demonstratie tegen bruinkoolwinning afgelopen vrijdag, 1000 demonstranten aangehouden waarvan er 60 strafrechtelijk vervolgd gaan worden.

Dat blijkt uit de balans die de politie donderdag heeft opgemaakt. Dat meldt de West-Duitse omroep WDR.

Kraters
Afgelopen vrijdag gingen duizenden demonstranten in Erkelenz, net over de grens bij Vlodrop, de straat op om te protesteren tegen de grootschalige bruinkoolwinning in Duitsland. Onder hen ook een aantal Limburgers. De demonstranten vinden dat de mijn en nabijgelegen bruinkoolcentrale moet sluiten. Deze veroorzaken namelijk problemen voor het milieu en enorme kraters in het landschap.

Lees ook: Duizenden demonstranten tegen bruinkoolwinning

Noodrem
Ook hadden 160 demonstranten een blokkade op het spoor gemaakt. Een goederentrein moest daardoor aan de noodrem trekken. Niemand raakte daarbij gewond.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen