Overslaan en naar de inhoud gaan

1000 arrestaties na demonstratie tegen bruinkoolwinning

Geplaatst opdonderdag 31 augustus 2017 - 15:31

De Duitse politie heeft na de demonstratie tegen bruinkoolwinning afgelopen vrijdag, 1000 demonstranten aangehouden waarvan er 60 strafrechtelijk vervolgd gaan worden.

Dat blijkt uit de balans die de politie donderdag heeft opgemaakt. Dat meldt de West-Duitse omroep WDR.

Kraters
Afgelopen vrijdag gingen duizenden demonstranten in Erkelenz, net over de grens bij Vlodrop, de straat op om te protesteren tegen de grootschalige bruinkoolwinning in Duitsland. Onder hen ook een aantal Limburgers. De demonstranten vinden dat de mijn en nabijgelegen bruinkoolcentrale moet sluiten. Deze veroorzaken namelijk problemen voor het milieu en enorme kraters in het landschap.

Lees ook: Duizenden demonstranten tegen bruinkoolwinning

Noodrem
Ook hadden 160 demonstranten een blokkade op het spoor gemaakt. Een goederentrein moest daardoor aan de noodrem trekken. Niemand raakte daarbij gewond.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen