Overslaan en naar de inhoud gaan

100 artiesten zingen voor kinderen uit kansarme gezinnen

Geplaatst opzaterdag 17 april 2021 - 21:45

Het lied ‘Same in ’t Leech’ waarop 108 Limburgse artiesten te horen zijn, is zaterdag uitgebracht. Het nummer fungeert als startschot voor de stichting 'Kracht van Limburg' die zich dit jaar inzet voor kinderen uit kansarme gezinnen.

Initiatiefneemster en voorzitter van de stichting, Chantalle Kusters-Boels, kwam op het idee om het leger aan Limburgse artiesten samen te brengen. "Ik wilde een lied maken dat verbinding uitstraalt. Want als in deze tijd niks zeker is, heb je altijd nog elkaar."

Hele klus
De tekst en de muziek zijn geschreven door Frans Hermans. Alle 108 artiesten zijn één voor één de studio ingedoken om het nummer in te zingen. "Een hele klus", vertelt Kusters-Boels. "Maar het eindresultaat mag er zijn na al die weken."

Luister hier naar het nummer met o.a. Beppie Kraft, Big Bennie, Spik & Span en Bart Storcken:

'Kracht van Limburg'
Het enthousiasme van de Limburgse artiesten over het verbindende thema van het nummer fungeerde al snel als het startschot van een grotere missie: stichting 'de Kracht van Limburg'. Het doel van deze stichting is het versterken en verbinden van Limburg op economisch, cultureel, sportief en sociaal-maatschappelijk vlak.

Kinderen uit kansarme gezinnen
Elk jaar wordt een ander sponsorproject gekozen. Dit jaar wordt geld ingezameld om in 2022 een onvergetelijke dag te organiseren voor kinderen uit kansarme gezinnen. Bij de stichting zijn diverse houten skylines te koop van kenmerkende locaties in Limburg, zoals GaiaZoo en Toverland. Het geld dat daarmee wordt opgehaald, gaat eveneens naar het gekozen goede doel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen