Overslaan en naar de inhoud gaan

100 artiesten zingen voor kinderen uit kansarme gezinnen

Geplaatst opzaterdag 17 april 2021 - 21:45

Het lied ‘Same in ’t Leech’ waarop 108 Limburgse artiesten te horen zijn, is zaterdag uitgebracht. Het nummer fungeert als startschot voor de stichting 'Kracht van Limburg' die zich dit jaar inzet voor kinderen uit kansarme gezinnen.

Initiatiefneemster en voorzitter van de stichting, Chantalle Kusters-Boels, kwam op het idee om het leger aan Limburgse artiesten samen te brengen. "Ik wilde een lied maken dat verbinding uitstraalt. Want als in deze tijd niks zeker is, heb je altijd nog elkaar."

Hele klus
De tekst en de muziek zijn geschreven door Frans Hermans. Alle 108 artiesten zijn één voor één de studio ingedoken om het nummer in te zingen. "Een hele klus", vertelt Kusters-Boels. "Maar het eindresultaat mag er zijn na al die weken."

Luister hier naar het nummer met o.a. Beppie Kraft, Big Bennie, Spik & Span en Bart Storcken:

'Kracht van Limburg'
Het enthousiasme van de Limburgse artiesten over het verbindende thema van het nummer fungeerde al snel als het startschot van een grotere missie: stichting 'de Kracht van Limburg'. Het doel van deze stichting is het versterken en verbinden van Limburg op economisch, cultureel, sportief en sociaal-maatschappelijk vlak.

Kinderen uit kansarme gezinnen
Elk jaar wordt een ander sponsorproject gekozen. Dit jaar wordt geld ingezameld om in 2022 een onvergetelijke dag te organiseren voor kinderen uit kansarme gezinnen. Bij de stichting zijn diverse houten skylines te koop van kenmerkende locaties in Limburg, zoals GaiaZoo en Toverland. Het geld dat daarmee wordt opgehaald, gaat eveneens naar het gekozen goede doel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen