Overslaan en naar de inhoud gaan

'10 miljoen van provincie voor gemeentelijke zorgtaken'

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2015 - 20:54

De Provincie Limburg moet gemeenten met 10 miljoen ondersteunen in hun nieuwe zorgtaken. Dat zei CDA-lijsttrekker Ger Koopmans in het verkiezingsdebat van L1.

"Pilots moeten uitgerold worden", zo zegt Koopmans, die het bedrag van 10 miljoen wil investeren in het experimenteren met nieuwe concepten.

Onverantwoord
"De grote bezuiniging van het kabinet is niet verantwoord", zo concludeert Koopmans in het debat. "Ik woon zelf met mijn eigen moeder in huis, zij krijgt ook zes keer per dag hulp. Wij kregen ook een knotsgekke brief van de gemeente", aldus de CDA-lijsttrekker, die meldde dat de zorgmedewerkers de situatie hebben opgelost. "Het is niet verstandig zoals dat gaat."

Kennis en kunde
De SP pleit ervoor om gemeenten vooral te helpen met kennis en kunde vanuit de provincie, aldus Daan Prevoo van de SP. "Daar waar de nood het hoogst is, kun je de gemeenten ondersteunen."

Brunssum
PvdA-lijsttrekker Geurts is zelf gedeeltelijk verantwoordelijk voor de nieuwe zorgtaken in de gemeente Brunssum. "Sommige gemeenten doen het heel goed. Het beste wat de provincie kan doen, is gemeentes te laten leren van wat er in andere gemeentes goed gaat. Bouw een netwerk op dat de kennis wordt gedeeld."

Op de achtergrond
Twan Beurskens van de VVD wil het primaat duidelijk bij de gemeenten laten liggen, en pleit voor een rol van de provincie op de achtergrond. "De gemeentes zijn net drie maanden bezig, en die zeggen 'Provincie, bemoei je daar niet mee'", zo zegt Beurskens. "Waar wij als Provincie wel voor moeten zorgen is dat we investeren op het gebied van economie. Kunnen de gemeentes meer OZB vragen voor drie grote distributiecentra, en dat weer investeren in de zorg."

Eenzaamheid van ouderen
Lijsttrekker Michael Heemels van de PVV maakte zich boos over een nieuw plan van het CDA om eenzaamheid van ouderen te bestrijden. Koopmans koppelt dat aan de zorg. "Pure verkiezingsretoriek", aldus Heemels. "" De PVV kwam twee jaar geleden al met zo'n plan, en toen stemde het CDA tegen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

CDA hoeft Koopmans niet te bellen voor kabinetspost
Max Ruiters alsnog op verkiesbare plaats CDA
PVV'er Heemels spreekt schande van uitsluiting PVV
Koopmans met lijsttrekkers in gesprek over coalitie
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen