Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'10 miljoen van provincie voor gemeentelijke zorgtaken'

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2015 - 20:54

De Provincie Limburg moet gemeenten met 10 miljoen ondersteunen in hun nieuwe zorgtaken. Dat zei CDA-lijsttrekker Ger Koopmans in het verkiezingsdebat van L1.

"Pilots moeten uitgerold worden", zo zegt Koopmans, die het bedrag van 10 miljoen wil investeren in het experimenteren met nieuwe concepten.

Onverantwoord
"De grote bezuiniging van het kabinet is niet verantwoord", zo concludeert Koopmans in het debat. "Ik woon zelf met mijn eigen moeder in huis, zij krijgt ook zes keer per dag hulp. Wij kregen ook een knotsgekke brief van de gemeente", aldus de CDA-lijsttrekker, die meldde dat de zorgmedewerkers de situatie hebben opgelost. "Het is niet verstandig zoals dat gaat."

Kennis en kunde
De SP pleit ervoor om gemeenten vooral te helpen met kennis en kunde vanuit de provincie, aldus Daan Prevoo van de SP. "Daar waar de nood het hoogst is, kun je de gemeenten ondersteunen."

Brunssum
PvdA-lijsttrekker Geurts is zelf gedeeltelijk verantwoordelijk voor de nieuwe zorgtaken in de gemeente Brunssum. "Sommige gemeenten doen het heel goed. Het beste wat de provincie kan doen, is gemeentes te laten leren van wat er in andere gemeentes goed gaat. Bouw een netwerk op dat de kennis wordt gedeeld."

Op de achtergrond
Twan Beurskens van de VVD wil het primaat duidelijk bij de gemeenten laten liggen, en pleit voor een rol van de provincie op de achtergrond. "De gemeentes zijn net drie maanden bezig, en die zeggen 'Provincie, bemoei je daar niet mee'", zo zegt Beurskens. "Waar wij als Provincie wel voor moeten zorgen is dat we investeren op het gebied van economie. Kunnen de gemeentes meer OZB vragen voor drie grote distributiecentra, en dat weer investeren in de zorg."

Eenzaamheid van ouderen
Lijsttrekker Michael Heemels van de PVV maakte zich boos over een nieuw plan van het CDA om eenzaamheid van ouderen te bestrijden. Koopmans koppelt dat aan de zorg. "Pure verkiezingsretoriek", aldus Heemels. "" De PVV kwam twee jaar geleden al met zo'n plan, en toen stemde het CDA tegen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

CDA hoeft Koopmans niet te bellen voor kabinetspost
Max Ruiters alsnog op verkiesbare plaats CDA
PVV'er Heemels spreekt schande van uitsluiting PVV
Koopmans met lijsttrekkers in gesprek over coalitie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen