Overslaan en naar de inhoud gaan

10 jaar cel voor brandstichting Kerkraads bikercafé

Geplaatst opwoensdag 7 juni 2017 - 17:42

Het gerechtshof in Den Bosch heeft Cor S. uit Hoensbroek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar. De 33-jarige man heeft brand gesticht in een 'café van de Bandidos' in Kerkrade.

De rechtbank veroordeelde S. vorig jaar tot 8 jaar cel, maar de Hoensbroeker ging in hoger beroep.

Gevangenisstraf
Twee weken geleden hoorde S. in Den Bosch een gevangenisstraf van 10 jaar tegen zich eisen. Het Hof acht bewezen dat S. schuldig is aan het stichten van de brand die op 25 maart 2015 op de bovenverdieping van café Dacus aan de Zonstraat woedde.

Lees ook: 10 jaar cel geëist voor brandstichting motorcafé Kerkrade

Territoriumstrijd
De man is kandidaat-lid van de Hells Angels. En aangezien Café Dacus ook wel bekend stond als het Bandidoscafé van Kerkrade is het motief voor de aanslag volgens het OM de felle territoriumstrijd tussen de rivaliserende bikerbendes.

Ratten in de val
De uitbater van het café en zijn gezin woonden op de bovenverdieping van het pand. Zij zaten 'als ratten in de val' en konden ternauwernood worden gered door de brandweer. Het hof acht bewezen dat S. met voorbedachte rade de bewoners in levensgevaar wilde brengen.

Lees ook: Café Dacus in Kerkrade uitgebrand

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

10 jaar cel geëist voor brandstichting motorcafé Kerkrade
Eis 10 jaar voor brandstichting Bandidoscafé Kerkrade
Geen maatregelen in Echt-Susteren rondom motorclubs
Verdachte aanslag café Kerkrade langer vast
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen