Overslaan en naar de inhoud gaan

10 jaar cel voor brandstichting Kerkraads bikercafé

Geplaatst opwoensdag 7 juni 2017 - 17:42

Het gerechtshof in Den Bosch heeft Cor S. uit Hoensbroek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar. De 33-jarige man heeft brand gesticht in een 'café van de Bandidos' in Kerkrade.

De rechtbank veroordeelde S. vorig jaar tot 8 jaar cel, maar de Hoensbroeker ging in hoger beroep.

Gevangenisstraf
Twee weken geleden hoorde S. in Den Bosch een gevangenisstraf van 10 jaar tegen zich eisen. Het Hof acht bewezen dat S. schuldig is aan het stichten van de brand die op 25 maart 2015 op de bovenverdieping van café Dacus aan de Zonstraat woedde.

Lees ook: 10 jaar cel geëist voor brandstichting motorcafé Kerkrade

Territoriumstrijd
De man is kandidaat-lid van de Hells Angels. En aangezien Café Dacus ook wel bekend stond als het Bandidoscafé van Kerkrade is het motief voor de aanslag volgens het OM de felle territoriumstrijd tussen de rivaliserende bikerbendes.

Ratten in de val
De uitbater van het café en zijn gezin woonden op de bovenverdieping van het pand. Zij zaten 'als ratten in de val' en konden ternauwernood worden gered door de brandweer. Het hof acht bewezen dat S. met voorbedachte rade de bewoners in levensgevaar wilde brengen.

Lees ook: Café Dacus in Kerkrade uitgebrand

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

10 jaar cel geëist voor brandstichting motorcafé Kerkrade
Eis 10 jaar voor brandstichting Bandidoscafé Kerkrade
'Man dreigde gezin brandstichter te vermoorden'
Geen maatregelen in Echt-Susteren rondom motorclubs
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen