Overslaan en naar de inhoud gaan

1 miljoen kijkers ontplofte burenruzie Maastricht: 'Tokkies'

Geplaatst opvrijdag 26 maart 2021 - 16:13

Ruim één miljoen kijkers zagen donderdagavond in het televisieprogramma 'Mr. Frank Visser doet uitspraak' hoe de gemoederen tussen twee buren in Maastricht hoog opliepen.

Kijkers zaten aan de buis gekluisterd en werden getrakteerd op een klassieker van een uitzending.

Twee keer Miranda
In deze aflevering stond een heftige burenruzie tussen twee buurvrouwen centraal, allebei met de naam Miranda. Ze konden elkaars bloed wel drinken. Presentator Viktor Brand bracht een bezoekje aan de provinciehoofdstad, waar hij de buur-koppels Miranda en Gertjan, en Miranda en Jos ontmoette.

Bonje met de buurt
Tussen beide buurstellen klikte het al niet vanaf het allereerste moment. En dat is nogal zacht uitgedrukt. Wat ooit begon als kleine irritaties, mondde uit in heftige burenruzies waarbij schelden en pesten aan de orde van de dag zijn. Na verloop van tijd besloot één van de Miranda's camera's op te hangen, omdat ze zich niet meer veilig voelde. En niet alleen de directe buren vlogen elkaar in de haren, de hele buurt werd betrokken bij het gevecht.

Het werd Jos allemaal te veel
De ruzie begon over een roze hekje, maar sindsdien blijven de stellen maar moddergooien. Zo zou Miranda (van Gertjan) regelmatig worden uitgemaakt voor aquariumhoer en computerhoer en werd Jos ervan beschuldigd naar Miranda te gluren als zij topless lag te zonnen in de tuin. De buren bleven in hun slachtofferrol, maar toen de presentator het 'bikini-akkefietje' aanhaalde, sloegen bij Jos de stoppen door. Hij stormde vanaf de straat zijn woning in, waarna hij naar eigen zeggen in een uitbarsting van woede een plank doormidden sloeg.

Tekst loopt door onder de foto

Mr. Frank Visser doet uitspraak Maastricht
Buurman Dave in de zaal.
Foto: Videostill Mr. Frank Visser doet uitspraak/SBS6

Duffe
Maar daar bleef het niet bij. Tijdens de zitting met Mr. Frank Visser mengden andere buurtgenoten zich in de ruzie en dat mondde wederom uit in een grote scheldpartij. Buurman Dave, die ook in de clinch lag met Miranda en Gertjan, zat in de zaal. "Er wordt gezegd dat u nogal losse handjes heeft", zei Mr. Visser. "Had ik dat maar, dan had ik haar kapotgeslagen", reageerde Dave. Gertjan deed er nog een schepje bovenop. "Heb je toch al gedaan?", antwoordde hij. Waarop Dave in de zaal uit zijn vel sprong. "Watte? Duffe, vuile, schele rotgek", was Dave's welbespraakte repliek.

Contactverbod
Aan het over en weer beledigen kwam maar geen eind, waarop Mr. Visser besloot de zaak af te ronden en met een uitspraak te komen. De koppels kregen een contactverbod en Visser stelde dat Miranda's camera niet op de buurt gericht mag zijn. "Bij overtreding van het contactverbod, moet de partij honderd euro aan de andere partij betalen", concludeerde Visser.

Kijkers krabden zich achter de oren bij de geëscaleerde burenbonje, die op sommigen diepe indruk maakten:

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen