Overslaan en naar de inhoud gaan

1 mei: opnieuw grenscontroles dit weekend

Geplaatst opdonderdag 30 april 2020 - 13:50

Vanwege een Duitse feestdag vrijdag gaat de marechaussee het hele weekend opnieuw het verkeer vanuit Duitsland controleren.

De Dag van de Arbeid op 1 mei is in Duitsland, en ook in België, voor veel mensen een vrije dag. Traditioneel komen Duitsers en Belgen dan naar onze regio voor vermaak of om te winkelen.

Lees ook: 'Duitsland verlengt negatief reisadvies tot medio juni'

Verzoek om rechtsomkeert te maken
Vanwege de coronamaatregelen gaat de marechaussee een zogenaamd 'ontmoedigingsbeleid' voeren. Duitsers mogen de grens gewoon oversteken, maar worden verzocht rechtsomkeert te maken. De Duitse overheid verzoekt burgers ook om alleen de grens over te gaan als dat echt nodig is: niet voor boodschappen of een dagje uit.

Bij de Belgische grens controleert de veiligheidsregio niet: die zit op slot omdat België al weken strenge grenscontroles houdt.

Veiligheidsregio: files, maar weinig Duitsers
De marechaussee controleert al een aantal weekenden bij de Duitse grens. "De afgelopen weken hebben we gezien dat het aantal Duitsers dat een bezoek brengt aan onze regio tot een minimum is gedaald", zegt de Veiligheidsregio Limburg-Noord. De controles leiden vaak tot files aan de grensovergangen. Dat geeft een druk beeld, zegt de veiligheidsregio. Maar dat wil niks zeggen over eventuele drukte in Limburgse steden.

Lees ook: Lange file van Duitsers door grenscontroles bij Roermond

Outlet Roermond wil weer open
Een grote trekpleister waar Duitsers op 1 mei van oudsher naar toe trokken is het Designer Outlet Roermond. Dat is op last van de veiligheidsregio al zes weken gesloten, maar het merkendorp liet wel weten weer open te willen. De directeur heeft een plan ingediend bij de veiligheidsregio, waarin staat beschreven hoe het winkelgebied wil omgaan met de coronamaatregelen.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio kon niet zeggen op welke termijn een besluit wordt genomen over eventuele heropening.

Lees ook: Al ruim 300 mensen verloren baan bij Outlet door corona

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen