Overslaan en naar de inhoud gaan

1-aprilgrap Horst voorziet voor Winants 'functie elders'

Geplaatst opdonderdag 1 april 2021 - 21:32

Burgemeester Luc Winants van Venray is het lijdend voorwerp in een 1 -aprilgrap van burgemeester Ryan Palmen van Horst.

Donderdagochtend plaatste burgemeester Palmen een foto op social media met de tekst: 'Drukke dag vandaag. Nu op weg naar belangrijk overleg over de toekomst van Regio Noord-Limburg. Altijd fijn om met alle collegae te overleggen!'

Functie elders
In de papieren die de Horster burgemeester Ryan Palmen op de foto vastheeft, is na enig inzoomwerk te zien dat acht Noord-Limburgse gemeenten plannen maken voor een fusie. Op het blad is ook te lezen: 'positie Winants, functie elders', een verwijzing naar de vorige week uitgelekte aantekeningen van demissionair minister Kajsa Ollongren.

Schandalig
De gemeente Venray zegt vooraf niet op de hoogte te zijn gebracht van de grap. Burgemeester Luc Winants kan er wel smakelijk om lachen en meldt gekscherend: "Het is natuurlijk schandalig dat de burgemeester van Horst aan de Maas zo 'omtzigtig' rondloopt met dit soort informatie. Ik ben gekozen door de gemeenteraad om het ambt in de mooiste gemeente in de Peel te mogen vervullen. Daar ga ik met mijn volle energie mee door. We zullen de burgemeester van Horst een uitnodiging sturen voor de sleuteloverdracht in 2022. Dan zullen wij nog eens grondig terugkijken op deze dwaling."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen