Overslaan en naar de inhoud gaan
Vrij zonnig, stapelwolken en maxima 24-25 graden, namiddag afkoeling
Komende dagen droog, ook met Hemelvaart, vanaf vrijdag nog warmer

opgesteld 0:00 uur

In de nacht is er veel sluierbewolking en er zijn opklaringen. Het wordt niet kouder dan ongeveer 13 graden bij een zwakke (2 Beaufort) wind uit Z.
Overdag is het meestal vrij zonnig en er zijn stapelwolken. Het blijft droog. ’s Middags loopt de temperatuur flink op tot 24 à 25 graden. De wind is geruime tijd zwak tot matig (2-3 Beaufort) uit ZW en draait in de loop van de middag en avond naar NW en wordt matig (3-4). Daarbij koelt het af.

Verdere vooruitzichten

Meteo Limburg verwacht dat het ook van morgen (woensdag) tot en met het laatste meiweekeinde droog blijft. Woensdag en donderdag (Hemelvaartsdag) is er een mix van wolkenvelden, stapelwolken en opklaringen. Tijdens zonnige perioden komen de maxima uit op 23 tot 25 graden. Het waait zwak tot matig uit een noordwestelijke richting.
Daarna draait de wind van ONO op vrijdag naar ZO in het laatste meiweekeinde, en daarmee wordt drogere en nog warmere lucht aangevoerd. Het is zonnig en vrijdag wordt het maximaal ongeveer 27 graden en zaterdag bijna 30 graden. Zondag wordt het naar verwachting tropisch warm met maxima van ruim 30 graden.