Overslaan en naar de inhoud gaan
Zacht met ca. 12°, tweede deel middag regen, later buien met (zware) windstoten
Morgen kouder dan vandaag, zon en enkele buien met hagel

opgesteld 8:00 uur

Vanochtend en in het begin van de middag is het vrijwel overal droog in Limburg. Er is veel bewolking en een aantal opklaringen. Het wordt maximaal 12 graden en tijdens zonnige perioden vanmiddag 13 graden. De wind uit Z tot ZW neemt geleidelijk in kracht toe tot vrij krachtig (5 Beaufort) en boven open gebieden en boven de hogere gebieden in Zuid-Limburg tijdelijk krachtig, 6 Beaufort. In de tweede helft van de middag en vanavond zijn windstoten te verwachten van 65 tot 75 km per uur. Dat zijn net géén zware windstoten van meer dan 75 km per uur, maar mogelijk wordt dit hogerop in Zuid-Limburg tijdelijk tijdens enkele felle buien vooral tegen en in de avond net wel gehaald. Halverwege de middag gaat het vanuit het westen regenen. In de namiddag en vanavond komen er opklaringen en enkele buien, lokaal met hagel en onweer. Het koelt vanavond flink af tot uiteindelijk ongeveer 5 graden.

Dinsdag

In de nacht is het vrijwel overal droog en er zijn opklaringen en wolkenvelden. Het koelt af tot ongeveer 3 graden. Er staat een stevige koude ZW wind, kracht 4.
Op carnavalsdinsdag is de lucht kouder en droger dan zondag en maandag, waardoor het in de stevige wind koud aanvoelt. Het waait stevig, 4 Beaufort, uit ZW en zware windstoten zijn niet te verwachten. Er is op deze laatste carnavalsdag en laatste februaridag een mix van opklaringen, zonnige perioden, en stapelwolken te verwachten. Het wordt ’s middags maximaal tijdens zonnige perioden 7 graden en naast langere droge perioden zijn er enkele buien, met kans op hagel en natte sneeuw.

Verdere vooruitzichten

Meteo Limburg verwacht dat vanaf woensdag de eerste dagen van maart wisselvallig en zacht verlopen bij een stevige zuidwestelijke wind. Het wordt ’s middags 10 tot 13 graden, en de nachten verlopen vorstvrij. Er vallen buien en er zijn lange perioden met regen. De meeste wind is donderdag te verwachten, en er is dan kans op zware windstoten.