Overslaan en naar de inhoud gaan
Heldere avond en nacht met matige vorst, lokaal glad
Morgen vrij zonnig winterweer bij weinig wind

opgesteld 16:30 uur

Vanavond is het helder. Hooguit drijven er enkele wolkenvelden over de provincie. In de loop van de avond is het tijdens helder weer ongeveer -5 graden. De wind uit O tot NO is zwak (1-2). Lokaal ontstaan enkele mistbanken en het kan lokaal glad worden.

Woensdag

In de nacht naar woensdag vriest het tijdens helder weer matig met minima tussen -6 en -8 graden. Boven de sneeuw in het zuidoosten van Zuid-Limbug is -10 graden mogelijk. Bij veel wolkenvelden is het iets minder koud. Er kunnen aanvriezende mistbanken ontstaan en lokaal is het glad. De wind uit O tot NO is zwak (2).
Overdag zijn er (brede) opklaringen en wolkenvelden. Het blijft droog en ’s middags wordt het tijdens vrij zonnig weer hooguit -1 à 0 graden. De wind uit een richting tussen NO en O is zwak (2 Beaufort).

Verdere vooruitzichten

In de nacht naar donderdag vriest het volgens Meteo Limburg tijdens vrij helder weer matig met minima rond -6 graden. Overdag zijn er wolkenvelden en opklaringen. ’s Middags wordt het ongeveer 2 graden boven het vriespunt. De O wind is zwak.
Vrijdag en zaterdag is er veel bewolking, waardoor de vorst ’s nachts getemperd wordt. Mogelijk blijven boven Zuid-Limburg brede opklaringen aanwezig en dan is het kouder dan in het noordelijke deel van de provincie.
’s Middags komen de temperaturen enkele graden boven het vriespunt. Door een hogedrukgebied in de buurt is er weinig wind en het blijft droog. Er is kans op mist. Zondag komen er waarschijnlijk meer opklaringen, waardoor het ’s nachts overal iets kouder wordt.
Begin volgende week lopen de temperaturen bij een matige ZW wind geleidelijk iets op, waarbij het ’s nachts licht blijft vriezen.