Overslaan en naar de inhoud gaan
Vanmiddag en geleidelijk temperaturen tot 20 graden, vanavond bui
Morgen tijdelijk buien en 16 graden, donderdag/vrijdag 20-22 graden

opgesteld 11:00 uur

Het is vanmiddag zonnig en de temperaturen lopen vanmiddag geleidelijk op tot (ruim) 20 graden. Bij 20 graden en meer is er sprake van de eerste officiële warme dag van dit jaar. Er ontstaan vanmiddag en vanavond stapelwolken. De wind uit ZW is matig (3 Beaufort).
Vanavond is er in Limburg kans op enkele buien, lokaal met onweer.

Woensdag

In de nacht naar woensdag wordt het niet kouder dan 8 à 9 graden. Het is half tot zwaar bewolkt en er zijn enkele opklaringen. Er kan een bui vallen en de wind uit ZW is zwak tot matig (2-3).
Overdag is het half tot zwaar bewolkt. Er kan af en toe regen vallen en het is meestal droog. Bij af en toe zonneschijn wordt het ’s middags ongeveer 16 graden. Het waait matig, 3-4 Beaufort, uit ZW tot W.

Verdere vooruitzichten

Donderdag is het droog, en er zijn brede opklaringen en enkele stapelwolken. Bij een zwakke tot matige zuidelijke wind lopen de temperaturen in Limburg ’s middags tijdens flinke zonnige perioden op tot 20 graden.
De lentemaand maart wordt vrijdag volgens Meteo Limburg met vrij zonnig en warm lenteweer afgesloten. ’s Middags worden maxima van ongeveer 22 graden gehaald.
In de nacht naar zaterdag passeert een koufront met buien, waarna het in het weekeinde ’s middags 13 tot 15 graden zal zijn. Het is in het eerste aprilweekeinde half tot zwaar bewolkt en er vallen enkele buien of er zijn langere perioden met wat regen.
De nachten verlopen tot en met zaterdag zeer zacht met nauwelijks lagere temperaturen dan 10 graden.