Overslaan en naar de inhoud gaan

Vandalen vernielen familiegraf in Herten

Geplaatst opvrijdag 11 augustus 2017 - 20:27
Familiegraf vernield in Herten
Foto: Louk Hustinx

Tienduizend euro schade aan een hekwerk en een grafdeksel. Met die schadepost zit Louk Hustinx, die afgelopen week ontdekte dat het familiegraf op de begraafplaats in Herten was vernield.

Nog onbekende daders hebben het smeedijzeren hekwerk en het grafdeksel vernield, maar wisten niks mee te nemen. Hustinx vermoedt dat het om metaalrovers gaat die geprobeerd hebben het hek te stelen, maar tijdens hun diefstal gestoord zijn.

Schade
De vandalen hebben geprobeerd een smeedijzeren hekwerk rond de grafkelder met geweld los te trekken. Dat is maar gedeeltelijk gelukt. Het hek werd daardoor zwaar beschadigd en ook de hardstenen omlijsting waarin het hek zat verankerd heeft enorme schade opgelopen.

Grafkelder
Het graf wordt gebruikt door drie Roermondse families en stamt uit het begin van de vorige eeuw. De grootouders van Hustinx bouwden de Sint Michaëlkerk in Herten en daar kwam ook de grafkelder bij. In het graf, waar ook een plek is gereserveerd voor Hustinx, liggen onder meer de ouders en grootouders van de gedupeerde.

Vernieling
Beelden van de brutale vernieling zijn er niet, maar er is zeker één getuige die een oudere man met een blauwe Volvo-stationwagen bij het graf aan het werk zag. Hij ging ervan uit dat het om werkzaamheden ging, maar dat was dus niet het geval. Hustinx hoopt dat er meer getuigen zijn en dat de daders gepakt en gestraft worden.

Geschrokken
"Het was zeker schrikken toen we de vernieling ontdekten, maar in eerste instantie was ik bang dat de agressie gericht was tegen de mensen die daar begraven liggen. Dat is het niet, het ging de daders gewoon om het ijzer. Maar die paar centen die dat oplevert, wegen bij lange na niet op tegen de schade die is aangericht."

Louk Hustinx heeft vrijdag aangifte gedaan.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Verrassing! Max Verstappen is aanwezig bij de zeepkistenrace in Valkenburg

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Gerelateerde berichten

Schade door asbestcrisis voor eigen verzekering
Flink omzetverlies voor ondernemers Winterbreak Roermond
Vandalen houden huis op dak van basisschool
Graai in kassa bij dierenwinkel in Herten

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
1Limburg instructies webnotificaties MainPic
Uitgelicht
Afmelden voor webmeldingen en locatie

Sinds kort is het mogelijk om meldingen van breaking berichten via de browser te ontvangen. Uiteraard snappen wij dat je de mogelijkheid wil hebben om je af te melden. Dit artikel is opgesteld om jou stapsgewijs te instrueren over het afmeldproces.

Instructie
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Limburgs landschap 1Limburg
Uitgelicht
Zomer in Limburg

L1-verslaggevers trekken deze zomer weer de provincie in. Ze gaan op pad en om bijzondere en interessante verhalen op te halen, steeds een volle week in hetzelfde thema. Ze zijn te vinden op de Maas, op bijzondere plekjes, in de weer met komkommers, Ongerwaeg en achter het fornuis.

Zomerserie
Uitgelicht
Nieuw in de L1 shop: het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Cultura Nova volg je bij L1
Uitgelicht
Mis niks van Cultura Nova

L1 doet ook dit jaar uitgebreid verslag van het internationale theaterfestival Cultura Nova. Op radio,tv en L1.nl kun je het culturele festijn vanaf vrijdag 18 augustus op de voet volgen. De spectaculaire opening zie je vrijdag live, zaterdag de parade in Heerlen en zondag live bij de parade op de Noorderbrug. En veel veel meer...

Bekijk het hier...