Overslaan en naar de inhoud gaan

Vacatures

Redacteur 1Limburg

Wie zijn wij?
1Limburg is het digitale nieuwsplatform van de Limburgse publieke omroep L1. Het bestaat uit een website en een app (Android/iOS) en is met zo'n 180.000 bezoekers per dag en 38 miljoen pageviews per maand het op één na grootste regionale nieuwsplatform van Nederland. Een team van acht redacteuren, een online marketeer en een webmaster verzorgt de dagelijkse nieuwsvoorziening op 1Limburg, in nauwe samenwerking met de redactie van L1. 1Limburg heeft een sterk innovatief karakter, mede dankzij een open, pragmatische en collegiale teamgeest en veel vrijheid om te experimenteren.

Het takenpakket van de redacteur bestaat uit:

 1. Het volgen van het Limburgse en voor Limburg relevante nieuws in de breedste zin van het woord, via alle beschikbare kanalen;
 2. Selecteren, wegen, redigeren en publiceren van het nieuws op het platform en de verbonden social mediakanalen;
 3. Verrijken van het nieuws met alle daarvoor beschikbare en relevante middelen, zoals video, audio, afbeeldingen, graphics, enquêtes, liveblogs en livestreams;
 4. Verspreiden van het nieuws en aanjagen van bezoek via de aan 1Limburg verbonden social mediakanalen zoals Facebook, Instagram, Whatsapp, YouTube en Twitter;
 5. Doorontwikkeling van het platform door te experimenteren met journalistieke aanpak en nieuwe kanalen en middelen;

Je legt verantwoording af aan de manager 1Limburg.

Wat ga je doen?
Als redacteur is je belangrijkste taak het snel oppikken en verwerken van nieuws. Je houdt relevante websites, social media en andere bronnen in de gaten en verwerkt het materiaal dat je selecteert in korte en snelle nieuwsberichten op de website. Daarnaast verwerk je pers- en politieberichten en materiaal dat wordt aangeleverd door de redactie van L1. Je verrijkt je berichten met video- en geluidsmateriaal van L1 en uit externe bronnen en met graphics, (bewerkt) beeldmateriaal, tweets, livestreams etc.

Je verzorgt liveblogs over belangrijke gebeurtenissen en jaagt het bereik van berichten op 1Limburg aan via social media. Vergroten van betrokkenheid staat daarbij centraal: waar mogelijk zoek je de dialoog met het publiek. Je durft te experimenteren met je aanpak en nieuwe middelen.

Wat moet je in huis hebben?
Werk- en denkniveau: HBO

 • Je hebt minimaal een afgeronde journalistieke opleiding of op gelijkwaardig niveau
 • Je bent een nieuwsjournalist met redigerende capaciteiten
 • Je bent breed georiënteerd en geïnteresseerd
 • Je hebt bewezen affiniteit met online journalistiek
 • Je beschikt over ruime kennis van en ervaring met social media
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je werkt snel en zorgvuldig
 • Je hebt oog en oor voor wensen en meningen van het publiek
 • Je bent besluitvaardig en flexibel
 • Je kent de provincie Limburg
 • Je kunt inhoudelijk en technisch overweg met audio, video en afbeeldingen

Wat zijn je werktijden?
De functie is op fulltime basis (36 uur). De redactie 1Limburg draait in wisseldiensten, zeven dagen per week van 06:00 uur tot 23:00 uur, met een piketdienst in de nachtelijke uren. Standplaats is Maastricht.

Geïnteresseerd?
Mail je motivatiebrief en cv voor vrijdag 14 april naar solliciteren@l1.nl. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Rob van Well, manager 1Limburg, rob.vanwell@1Limburg.nl, 06-12904830.