Overslaan en naar de inhoud gaan

'Situatie Fernando Ricksen aanzienlijk verslechterd'

Geplaatst opdonderdag 20 april 2017 - 18:38
ANP
Bekijk media
  • 1
  • 1
Fernando Ricksen.
Foto: ANP

De afgelopen acht maanden is de situatie van Fernando Ricksen aanzienlijk verslechterd. Dat zegt journalist Vincent De Vries in het L1-programma AvondGasten.

De Vries maakte een documentaire over de in Heerlen geboren oud-voetballer die al enkele jaren getroffen is door de spierziekte ALS .

Lopen kan al niet meer
Beelden die vorig jaar juli gemaakt zijn in het Spaanse Benidorm laten Ricksen zien die langs een terras loopt. Dat lopen kan nu al niet meer, zegt De Vries.

Verval
De journalist volgde Ricksen acht maanden lang en liet het verval van de oud-voetbalprof in alle heftigheid zien. "Bellen en appen is al niet meer mogelijk, alleen mailen kan nog een beetje," zegt De Vries. Ondanks alle ellende wil Ricksen hoe dan ook de ziekte overleven. Zijn drijfveer is volgens de Vries dat hij zijn vierjarig dochtertje Isabella wil zien opgroeien. "Aan euthanasie denkt hij niet. Hij heeft ook geen pijn, en voelt niets. Hij heeft als voetballer geleerd om te knokken om om te gaan met winst en verlies. En dat doet hij nog steeds."

Documentaire
Bij de diagnose kreeg Ricksen te horen dat hij nog zo'n vijf maanden te leven had, maar inmiddels is hij al vier jaar verder. Zijn eigen documentaire die komende maandag op RTL wordt uitgezonden, wil Ricksen niet zien. Ook het boek over Fernando Ricksen, dat geschreven is door De Vries, heeft hij niet gelezen. Volgens de documentairemaker is dat mogelijk te confronterend voor de Heerlenaar."In de ochtend denkt hij wel eens dat hij geen ALS heeft en dan wil hij uit bed stappen. Maar dan beseft hij dat het wel zo is."

Lees ook: RTL zendt indrukwekkende docu over Fernando Ricksen uit

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Verrassing! Max Verstappen is aanwezig bij de zeepkistenrace in Valkenburg

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Gerelateerde berichten

Filmpje van ruziënde Ricksen houdt gemoederen bezig
Lekkere wijven en dure auto's in glossy Fernando Ricksen
Fernando Ricksen ontvangt eerste exemplaar eigen glossy
ANP
Fernando Ricksen wint hoger beroep in vechtscheiding

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
1Limburg instructies webnotificaties MainPic
Uitgelicht
Afmelden voor webmeldingen en locatie

Sinds kort is het mogelijk om meldingen van breaking berichten via de browser te ontvangen. Uiteraard snappen wij dat je de mogelijkheid wil hebben om je af te melden. Dit artikel is opgesteld om jou stapsgewijs te instrueren over het afmeldproces.

Instructie
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Uitgelicht
Bestel nu het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Cultura Nova volg je bij L1
Uitgelicht
Mis niks van Cultura Nova

L1 doet ook dit jaar uitgebreid verslag van het internationale theaterfestival Cultura Nova. Op radio,tv en L1.nl kun je het culturele festijn vanaf vrijdag 18 augustus op de voet volgen. De spectaculaire opening zie je vrijdag live, zaterdag de parade in Heerlen en zondag live bij de parade op de Noorderbrug. En veel veel meer...

Bekijk het hier...
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Limburgs landschap 1Limburg
Uitgelicht
Zomer in Limburg

L1-verslaggevers trekken deze zomer weer de provincie in. Ze gaan op pad en om bijzondere en interessante verhalen op te halen, steeds een volle week in hetzelfde thema. Ze zijn te vinden op de Maas, op bijzondere plekjes, in de weer met komkommers, Ongerwaeg en achter het fornuis.

Zomerserie