Overslaan en naar de inhoud gaan

'Situatie Fernando Ricksen aanzienlijk verslechterd'

Geplaatst opdonderdag 20 april 2017 - 18:38
ANP
Bekijk media
  • 1
  • 1
Fernando Ricksen.
Foto: ANP

De afgelopen acht maanden is de situatie van Fernando Ricksen aanzienlijk verslechterd. Dat zegt journalist Vincent De Vries in het L1-programma AvondGasten.

De Vries maakte een documentaire over de in Heerlen geboren oud-voetballer die al enkele jaren getroffen is door de spierziekte ALS .

Lopen kan al niet meer
Beelden die vorig jaar juli gemaakt zijn in het Spaanse Benidorm laten Ricksen zien die langs een terras loopt. Dat lopen kan nu al niet meer, zegt De Vries.

Verval
De journalist volgde Ricksen acht maanden lang en liet het verval van de oud-voetbalprof in alle heftigheid zien. "Bellen en appen is al niet meer mogelijk, alleen mailen kan nog een beetje," zegt De Vries. Ondanks alle ellende wil Ricksen hoe dan ook de ziekte overleven. Zijn drijfveer is volgens de Vries dat hij zijn vierjarig dochtertje Isabella wil zien opgroeien. "Aan euthanasie denkt hij niet. Hij heeft ook geen pijn, en voelt niets. Hij heeft als voetballer geleerd om te knokken om om te gaan met winst en verlies. En dat doet hij nog steeds."

Documentaire
Bij de diagnose kreeg Ricksen te horen dat hij nog zo'n vijf maanden te leven had, maar inmiddels is hij al vier jaar verder. Zijn eigen documentaire die komende maandag op RTL wordt uitgezonden, wil Ricksen niet zien. Ook het boek over Fernando Ricksen, dat geschreven is door De Vries, heeft hij niet gelezen. Volgens de documentairemaker is dat mogelijk te confronterend voor de Heerlenaar."In de ochtend denkt hij wel eens dat hij geen ALS heeft en dan wil hij uit bed stappen. Maar dan beseft hij dat het wel zo is."

Lees ook: RTL zendt indrukwekkende docu over Fernando Ricksen uit

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail  
 

Gerelateerde berichten

Inzamelingsactie Fernando Ricksen nog niet succesvol
Ricksen op bezoek bij Sepp Blatter
Glasgow Rangers eert Ricksen met afscheidsduel
Fernando Ricksen heeft baat bij hoge temperaturen

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Boek nu een rondleiding achter de schermen bij L1!

Op zoek naar een leuk en leerzaam uitje voor uw personeelsvereniging, familiedag of uitstapje met vrienden? Boek dan nu een rondleiding bij L1 en neem een kijkje achter de schermen. Bezoek onze redacties en studio's en kom meer te weten over het maken van radio en televisie! Rondleidingen zijn mogelijk voor groepen vanaf 20 personen.

Meer weten?
Uitgelicht
Iedere zaterdag L1 Cultuurcafé op L1 Radio

Begin je weekend vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur, iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur. Het programma trekt door de hele provincie.

Presentatie: Wouter Nelissen en Jolien Linssen.

Meer over L1 Cultuurcafé
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in
Uitgelicht
Nieuw in de L1 shop: het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Uitgelicht
Tour de L1mbourg terug bij L1 vanaf 30 juni

Rond de Tour de France duiken we weer onze mooie provincie in. Drie weken lang dagelijks vanaf een prachtige locatie. Presentator Sander Kleikers wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Kim Langeslag en Bas van Mulken bijdrages vanuit Frankrijk verzorgen.

Bekijk hier alle locaties van Tour de L1mbourg