Overslaan en naar de inhoud gaan

Roest, keutels en rotting: Limburgse zaken op lijst NVWA

Geplaatst opvrijdag 19 mei 2017 - 18:46
Foto: ANP/NVWA

Drie bedrijven in Limburg hebben de afgelopen jaren onder verscherpt toezicht gestaan van de NVWA, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Bedrijven komen op die lijst als ze binnen twee jaar drie keer beboet worden omdat ze de hygiëne en voedselveiligheid niet in orde hebben.

Zelfstandig
RTL Nieuws heeft de gegevens opgevraagd van zaken die tussen 2013 en juli 2016 onder toezicht stonden. In heel Nederland waren dat 200 bedrijven, in Limburg dus drie. Opvallend is dat het in Limburg allemaal om kleine zelfstandige bedrijven gaat, waar in de rest van Nederland ook filialen van bijvoorbeeld grote supermarktketens over de schreef gingen.

Nuth
Het meest bekende van die drie bedrijven is vershandel Naanhof in Nuth. De boerderijwinkel annex kiloknaller had volgens de NVWA de hygiëne niet op orde. Volgens het bedrijf zelf was een defecte vitrine de oorzaak van het probleem. Hoe dan ook, sinds augustus 2015 zijn de problemen volgens de NVWA weer verleden tijd.

Bakker
In Maastricht was het de inmiddels failliete bakkerij Pfeifer Segonds waar volgens de NVWA van alles mis was. Bij een eerste controle in oktober 2015 vonden inspecteurs rattenkeutels en aangevreten kazen, en zagen ze dat er qua schoonmaak veel aan schortte. De productie in de bakkerij op bedrijventerrein Beatrixhaven werd niet lang daarna stilgelegd vanwege het faillissement.

Rotte aardappelen
Derde Limburgse bedrijf op de lijst is aardappelverwerker Enda in Landgraaf. Dat bedrijf werd in april 2015 met spoed gesloten, toen inspecteurs binnen een ongelofelijke bende aantroffen. Overal lagen aardappelresten te rotten, plafondplaten ontbraken, machines waren vervuild en verschillende delen van de bedrijfshal waren zwaar verroest.

Alhoewel de eigenaar zelf begon met schoonmaken van de fabriek, heeft hij uiteindelijk het bedrijf na de nodige persoonlijke problemen in november 2016 van de hand gedaan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Gerelateerde berichten

NVWA hield vier Limburgse restaurants streng in het oog
Mora roept bitterballen terug
Inspectie tikt twee Limburgse indoor speeltuinen op vingers
Tijgermug gevonden bij vrachtwagenhandel Weert

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Bestel nu het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
1Limburg Huisdieren-project 2017
Uitgelicht
Je kunt nu stemmen op je favoriete dierenfoto

De stemronde is van start gegaan.

Stem
1Limburg instructies webnotificaties MainPic
Uitgelicht
Afmelden voor webmeldingen en locatie

Sinds kort is het mogelijk om meldingen van breaking berichten via de browser te ontvangen. Uiteraard snappen wij dat je de mogelijkheid wil hebben om je af te melden. Dit artikel is opgesteld om jou stapsgewijs te instrueren over het afmeldproces.

Instructie
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV