Overslaan en naar de inhoud gaan

Roest, keutels en rotting: Limburgse zaken op lijst NVWA

Geplaatst opvrijdag 19 mei 2017 - 18:46
Foto: ANP/NVWA

Drie bedrijven in Limburg hebben de afgelopen jaren onder verscherpt toezicht gestaan van de NVWA, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Bedrijven komen op die lijst als ze binnen twee jaar drie keer beboet worden omdat ze de hygiëne en voedselveiligheid niet in orde hebben.

Zelfstandig
RTL Nieuws heeft de gegevens opgevraagd van zaken die tussen 2013 en juli 2016 onder toezicht stonden. In heel Nederland waren dat 200 bedrijven, in Limburg dus drie. Opvallend is dat het in Limburg allemaal om kleine zelfstandige bedrijven gaat, waar in de rest van Nederland ook filialen van bijvoorbeeld grote supermarktketens over de schreef gingen.

Nuth
Het meest bekende van die drie bedrijven is vershandel Naanhof in Nuth. De boerderijwinkel annex kiloknaller had volgens de NVWA de hygiëne niet op orde. Volgens het bedrijf zelf was een defecte vitrine de oorzaak van het probleem. Hoe dan ook, sinds augustus 2015 zijn de problemen volgens de NVWA weer verleden tijd.

Bakker
In Maastricht was het de inmiddels failliete bakkerij Pfeifer Segonds waar volgens de NVWA van alles mis was. Bij een eerste controle in oktober 2015 vonden inspecteurs rattenkeutels en aangevreten kazen, en zagen ze dat er qua schoonmaak veel aan schortte. De productie in de bakkerij op bedrijventerrein Beatrixhaven werd niet lang daarna stilgelegd vanwege het faillissement.

Rotte aardappelen
Derde Limburgse bedrijf op de lijst is aardappelverwerker Enda in Landgraaf. Dat bedrijf werd in april 2015 met spoed gesloten, toen inspecteurs binnen een ongelofelijke bende aantroffen. Overal lagen aardappelresten te rotten, plafondplaten ontbraken, machines waren vervuild en verschillende delen van de bedrijfshal waren zwaar verroest.

Alhoewel de eigenaar zelf begon met schoonmaken van de fabriek, heeft hij uiteindelijk het bedrijf na de nodige persoonlijke problemen in november 2016 van de hand gedaan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Gerelateerde berichten

Mora roept bitterballen terug
Inspectie tikt twee Limburgse indoor speeltuinen op vingers
Tijgermug gevonden bij vrachtwagenhandel Weert
Bezoekers tattoobeurs niet bezorgd om veiligheidsrisico's

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Instagram 1Limburg
Uitgelicht
Beeldend nieuws

Mooie opmerkelijke beelden van nieuws, weer en meer.

Naar Instagram
Uitgelicht
Festivals in Limburg

Het festival-seizoen is van start gegaan. Bekijk nu onze festival-rubriek voor de actuele agenda. Daarnaast plaatsen we alle nieuwtjes, zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste festival-nieuws.

Festivals
Uitgelicht
Nieuw in de L1 shop: het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Uitgelicht
Beppie-Week bij L1

Beppie viert haar gouden huwelijksfeest en haar diamanten artiestenjubileum. Dat vieren we met z'n allen mee! Van zaterdag 17 juni t/m vrijdag 23 juni hebben we iedere dag specials en concerten van Beppie voor je in petto. En natuurlijk zijn we de 17e ook live bij haar laatste grote programmavullende concert op het Vrijthof!

Kijk hier de specials en concerten van Beppie
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in
Uitgelicht
Tour de L1mbourg terug bij L1 vanaf 30 juni

Rond de Tour de France duiken we weer onze mooie provincie in. Drie weken lang dagelijks vanaf een prachtige locatie. Presentator Sander Kleikers wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Kim Langeslag en Bas van Mulken bijdrages vanuit Frankrijk verzorgen.

Bekijk hier alle locaties van Tour de L1mbourg
Uitgelicht
Mis niks van het OLS dankzij L1

Dit jaar strijkt het OLS neer in Merkelbeek. Omcirkel zondag 2 juli en zaterdag 8 juli maar alvast in je agenda. De optocht zenden we live uit op L1 TV, het kavelen zorgt voor ultiem spannende live radio en online houden we je op de hoogte met ons liveblog en een heel handig kaartje met afvallers.

Volg het OLS op L1.nl/OLS