Overslaan en naar de inhoud gaan

Reconstructie van schietpartij bij coffeeshop in Heerlen

Geplaatst opdinsdag 18 april 2017 - 10:21
vuurwapen
Foto: L1

De rechtbank heeft het onderzoek naar de schietpartij bij een coffeeshop in Heerlen heropend. Om duidelijk te krijgen wat er gebeurd is, komt er een reconstructie.

Deze reconstructie zal op donderdag 20 april plaatsvinden op de parkeerplaats bij de coffeeshop.

Schietpartij
Op 22 augustus 2013 reed Glenn K. op de parkeerplaats van coffeeshop Brothers op een politieagent in, met de bedoeling hem zwaar lichamelijk letsel toe te brengen. Een lid van een arrestatieteam schoot op de auto. De bijrijder raakte daarbij gewond.

Verklaring
K. verklaarde dat hij niet wist dat het om politieagenten ging. Hij raakte in paniek en probeerde zichzelf in veiligheid te brengen door weg te rijden. Volgens de rechter is er meer onderzoek nodig om te kunnen bepalen of deze verklaring van K. klopt.

De schietpartij is, zonder geluid, vastgelegd door enkele camera's. Dit beeldmateriaal is ook in de rechtbank getoond. Toch vindt de rechter dat er een reconstructie nodig is.

Reconstructie
Tijdens de reconstructie zullen de verdachte, een getuige en de politieagenten de schietpartij afzonderlijk van elkaar naspelen. Daarbij worden zoveel mogelijk de omstandigheden van die bewuste avond nagebootst. De agenten dragen dezelfde kleding als destijds en in de auto wordt dezelfde muziek op hetzelfde volume afgespeeld. Ook wordt er rekening gehouden met de hoeveelheid licht.

Schietende agent
De schietende agent werd in juli 2015 veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens poging tot doodslag. Die veroordeling zorgde voor grote verontwaardiging binnen de politiekorpsen. In hoger beroep werd de agent alsnog vrijgesproken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail  
 

Gerelateerde berichten

'Geen coffeeshops meer aan grens Venlo'
Hoes weigert coffeeshopgeld voor afscheidscadeau Leers
Omstreden coffeeshop Heerlen wil verhuizen
Steeds meer bezoekers voor Venlose coffeeshops

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Iedere zaterdag L1 Cultuurcafé op L1 Radio

Begin je weekend vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur, iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur. Het programma trekt door de hele provincie.

Presentatie: Wouter Nelissen en Jolien Linssen.

Meer over L1 Cultuurcafé
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in
Uitgelicht
Boek nu een rondleiding achter de schermen bij L1!

Op zoek naar een leuk en leerzaam uitje voor uw personeelsvereniging, familiedag of uitstapje met vrienden? Boek dan nu een rondleiding bij L1 en neem een kijkje achter de schermen. Bezoek onze redacties en studio's en kom meer te weten over het maken van radio en televisie! Rondleidingen zijn mogelijk voor groepen vanaf 20 personen.

Meer weten?
Uitgelicht
Nieuw in de L1 shop: het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Uitgelicht
Tour de L1mbourg terug bij L1 vanaf 30 juni

Rond de Tour de France duiken we weer onze mooie provincie in. Drie weken lang dagelijks vanaf een prachtige locatie. Presentator Sander Kleikers wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Kim Langeslag en Bas van Mulken bijdrages vanuit Frankrijk verzorgen.

Bekijk hier alle locaties van Tour de L1mbourg