Overslaan en naar de inhoud gaan

Ravage traumakamers Venlo opgeruimd na instorting

Geplaatst opvrijdag 19 mei 2017 - 16:40
Bekijk media
  • 1
  • 1
Plafond eerste hulp VieCuri Venlo deels ingestort.
Foto: L1

De traumakamers en de spoedeisende hulp van het VieCuri-ziekenhuis in Venlo zijn weer operationeel na de instorting van het plafond.

Vanaf 16:00 uur kunnen patiënten er weer terecht, maakte het ziekenhuis vrijdagmiddag bekend. Patiënten met acuut letsel hoeven dus niet meer naar andere ziekenhuizen om geholpen te worden.

Ravage
Het plafond op de afdeling eerste hulp kwam donderdagavond laat door nog onbekende oorzaak ineens omlaag. Alhoewel er drie mensen aanwezig waren, raakte niemand gewond. Wel was de ravage groot. De oorzaak van het incident is nog niet bekend en wordt momenteel onderzocht. Uit voorzorg zijn alle plafondplaten verwijderd.

Lees ook: Plafond eerste hulp VieCuri deels ingestort

Nood-eerste hulp
Patiënten die spoedeisende hulp nodig hadden werden na de instorting opgevangen in Roermond, Boxmeer, Nijmegen en Maastricht. Een naastgelegen afdeling werd vrijdagochtend meteen ingericht als eerste hulp, maar voor de traumakamers was nog geen vervanging.

Naar verwachting functioneerd de afdeling vrijdagavond weer als vanouds.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Gerelateerde berichten

Ziekenhuis Boxmeer goedkoopste van Nederland
Venlose hartpatiënten herstellen sneller dankzij daglicht
Ziekenhuis Venlo start met supersnelle diagnose borstkanker
VieCuri: meer patiënten met hartklachten door hitte

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
1limbrug middag nieuwsbrief
Uitgelicht
Nu ook de middag-nieuwsbrief.

Waarom de middag-nieuwsbrief? Je krijgt een samenvatting van de belangrijkste ochtend-berichten. De mail is gevuld met drie top-berichten, waarvan één de 1Lunch. Zo ben je snel op de hoogte van de Limburgse actualiteit. Je kunt zelf bepalen welke nieuwsbrief je wilt ontvangen, door in te schrijven op 1limburg.nl/inschrijven-nieuwsbrief en de checkboxen aan of uit te vinken. Als je al geabonneerd bent op de ochtend-nieuwsbrief kun je ook in de footer van een nieuwsbrief je ontvang-gegevens wijzigen. Veel leesplezier!

Ochtend- en middag nieuwsbrief
Uitgelicht
Tour de L1mbourg terug bij L1 vanaf 30 juni

Rond de Tour de France duiken we weer onze mooie provincie in. Drie weken lang dagelijks vanaf een prachtige locatie. Presentator Sander Kleikers wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Kim Langeslag en Bas van Mulken bijdrages vanuit Frankrijk verzorgen.

Bekijk hier alle locaties van Tour de L1mbourg
Uitgelicht
Festivals in Limburg

Het festival-seizoen is van start gegaan. Bekijk nu onze festival-rubriek voor de actuele agenda. Daarnaast plaatsen we alle nieuwtjes, zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste festival-nieuws.

Festivals
Uitgelicht
Nieuw in de L1 shop: het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Onderzoek naar internetfraude Limburg
Uitgelicht
Bent U slachtoffer geweest van internetfraude?

Hoe groot is de schade door fraude bij internethandel en wat doet de politie eraan? Een onderzoek van L1 samen met de andere regionale omroepen en de NOS moet daar antwoord op geven. Over welke bedragen gaat het en welke producten en diensten zijn vooral in trek bij online-fraudeurs? En hoe zijn vervolgens de slachtoffers door de politie geholpen? Als ze tenminste aangifte hebben gedaan. De regionale omroepen gaan dat nu, samen met de NOS, met deze enquête per regio op een rijtje zetten. Mensen die hiermee te maken hebben gehad kunnen in de enquête ook tips geven over hoe je dit soort online-fraude kunt vermijden.

Vul hier de enquête in
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in