Overslaan en naar de inhoud gaan

Prins Lex Uiting pareert kritiek: 'Met hart en ziel Venlonaar'

Geplaatst opvrijdag 17 februari 2017 - 15:58
Bekijk media
  • 1
  • 1
Foto: ANP/Sander Koning

Lex Uiting, prins carnaval van Venlo, is het niet eens met de kritiek op het feit dat hij buiten de stad woont.

De BNN-presentator is al een poosje niet meer woonachtig in Venlo, maar in Amsterdam. En dat terwijl volgens het protocol van Venloos carnavalsvereniging Jocus de prins eigenlijk in de stad moet wonen. In Venlo was er de laatste dagen wat gemopper te horen over de keuze voor een prins 'van buiten'.

Hart en ziel
"Met mijn hele hart en ziel ben ik Venlonaar", pareert Uiting de kritiek. "Dan maakt het niet uit of je in Venlo woont of in Swahili. Als je zoveel liefde voor de stad hebt, moet je er prins kunnen zijn."
Uiting snapt dat sommige Venlonaren vast willen houden aan het aloude protocol.

"Het volledige driespan is in de stad geboren en opgegroeid. We praten nog elke dag Venloos en hebben alledrie een Venloos vriendinnetje. Ondanks het feit dat ik ergens anders woon, voel ik me Venlonaar", bezweert hij. "Ik snap dat sommige mensen strak willen vasthouden aan het protocol, maar waar gaat het nu eigenlijk over?"

Jinek
Lex Uiting heeft zich bij zijn uitverkiezing voorgenomen om de Limburgse vastelaovend landelijk te promoten. Hij had vrijdagavond in de talkshow van Eva Jinek te gast kunnen zijn, maar zegde haar af, omdat hij liever carnaval viert. "Je bent maar een paar weken prins en dan moet je in de stad zijn. We hebben met Jocus meer dan 100 optredens gepland staan en als je dan naar Amsterdam moet voor een talkshow, ben je bijna een hele dag kwijt. Nee, ik heb niet afgezegd uit angst om belachelijk gemaakt te worden. Ik zou Eva Jinek graag willen uitleggen hoe carnaval nou écht gevierd wordt. Ik schuif graag bij haar aan tafel, maar wel pas op de donderdag ná carnaval."

Lijflied
De BNN-presentator maakte ter gelegenheid van zijn prinsschap een speciaal lijflied, getiteld 'Nao 't Zuuje'. De plaat staat nu op 1 in de iTunes download-top 100. Uiting is overdonderd door het succes van het nummer. "Ongelooflijk. Dit had ik nooit kunnen vermoeden. Op die manier wordt de vasteloavend al landelijk gepromoot. We nemen bovendien ook een documentaire op rondom de Venlose vastelaovend."

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Gerelateerde berichten

Lex Uiting stadsprins van Venlo
Prins Lex Uiting verrast met gevoelig liedje
Lex Uiting bestormt hitlijsten met nieuw nummer
Stormloop op 'Amsterdam, gemeinte Venlo'-carnavalsspeldjes

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
1Limburg Huisdieren-project 2017
Uitgelicht
Je kunt nu stemmen op je favoriete dierenfoto

De stemronde is van start gegaan.

Stem
Uitgelicht
Bestel nu het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
1Limburg instructies webnotificaties MainPic
Uitgelicht
Afmelden voor webmeldingen en locatie

Sinds kort is het mogelijk om meldingen van breaking berichten via de browser te ontvangen. Uiteraard snappen wij dat je de mogelijkheid wil hebben om je af te melden. Dit artikel is opgesteld om jou stapsgewijs te instrueren over het afmeldproces.

Instructie