Overslaan en naar de inhoud gaan

Prins Lex Uiting pareert kritiek: 'Met hart en ziel Venlonaar'

Geplaatst opvrijdag 17 februari 2017 - 15:58
Bekijk media
  • 1
  • 1
Foto: ANP/Sander Koning

Lex Uiting, prins carnaval van Venlo, is het niet eens met de kritiek op het feit dat hij buiten de stad woont.

De BNN-presentator is al een poosje niet meer woonachtig in Venlo, maar in Amsterdam. En dat terwijl volgens het protocol van Venloos carnavalsvereniging Jocus de prins eigenlijk in de stad moet wonen. In Venlo was er de laatste dagen wat gemopper te horen over de keuze voor een prins 'van buiten'.

Hart en ziel
"Met mijn hele hart en ziel ben ik Venlonaar", pareert Uiting de kritiek. "Dan maakt het niet uit of je in Venlo woont of in Swahili. Als je zoveel liefde voor de stad hebt, moet je er prins kunnen zijn."
Uiting snapt dat sommige Venlonaren vast willen houden aan het aloude protocol.

"Het volledige driespan is in de stad geboren en opgegroeid. We praten nog elke dag Venloos en hebben alledrie een Venloos vriendinnetje. Ondanks het feit dat ik ergens anders woon, voel ik me Venlonaar", bezweert hij. "Ik snap dat sommige mensen strak willen vasthouden aan het protocol, maar waar gaat het nu eigenlijk over?"

Jinek
Lex Uiting heeft zich bij zijn uitverkiezing voorgenomen om de Limburgse vastelaovend landelijk te promoten. Hij had vrijdagavond in de talkshow van Eva Jinek te gast kunnen zijn, maar zegde haar af, omdat hij liever carnaval viert. "Je bent maar een paar weken prins en dan moet je in de stad zijn. We hebben met Jocus meer dan 100 optredens gepland staan en als je dan naar Amsterdam moet voor een talkshow, ben je bijna een hele dag kwijt. Nee, ik heb niet afgezegd uit angst om belachelijk gemaakt te worden. Ik zou Eva Jinek graag willen uitleggen hoe carnaval nou écht gevierd wordt. Ik schuif graag bij haar aan tafel, maar wel pas op de donderdag ná carnaval."

Lijflied
De BNN-presentator maakte ter gelegenheid van zijn prinsschap een speciaal lijflied, getiteld 'Nao 't Zuuje'. De plaat staat nu op 1 in de iTunes download-top 100. Uiting is overdonderd door het succes van het nummer. "Ongelooflijk. Dit had ik nooit kunnen vermoeden. Op die manier wordt de vasteloavend al landelijk gepromoot. We nemen bovendien ook een documentaire op rondom de Venlose vastelaovend."

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Gerelateerde berichten

Lex Uiting stadsprins van Venlo
Prins Lex Uiting verrast met gevoelig liedje
Lex Uiting bestormt hitlijsten met nieuw nummer
Stormloop op 'Amsterdam, gemeinte Venlo'-carnavalsspeldjes

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Onderzoek naar internetfraude Limburg
Uitgelicht
Bent U slachtoffer geweest van internetfraude?

Hoe groot is de schade door fraude bij internethandel en wat doet de politie eraan? Een onderzoek van L1 samen met de andere regionale omroepen en de NOS moet daar antwoord op geven. Over welke bedragen gaat het en welke producten en diensten zijn vooral in trek bij online-fraudeurs? En hoe zijn vervolgens de slachtoffers door de politie geholpen? Als ze tenminste aangifte hebben gedaan. De regionale omroepen gaan dat nu, samen met de NOS, met deze enquête per regio op een rijtje zetten. Mensen die hiermee te maken hebben gehad kunnen in de enquête ook tips geven over hoe je dit soort online-fraude kunt vermijden.

Vul hier de enquête in
Uitgelicht
Nieuw in de L1 shop: het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
1limbrug middag nieuwsbrief
Uitgelicht
Nu ook de middag-nieuwsbrief.

Waarom de middag-nieuwsbrief? Je krijgt een samenvatting van de belangrijkste ochtend-berichten. De mail is gevuld met drie top-berichten, waarvan één de 1Lunch. Zo ben je snel op de hoogte van de Limburgse actualiteit. Je kunt zelf bepalen welke nieuwsbrief je wilt ontvangen, door in te schrijven op 1limburg.nl/inschrijven-nieuwsbrief en de checkboxen aan of uit te vinken. Als je al geabonneerd bent op de ochtend-nieuwsbrief kun je ook in de footer van een nieuwsbrief je ontvang-gegevens wijzigen. Veel leesplezier!

Ochtend- en middag nieuwsbrief
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in
Uitgelicht
Festivals in Limburg

Het festival-seizoen is van start gegaan. Bekijk nu onze festival-rubriek voor de actuele agenda. Daarnaast plaatsen we alle nieuwtjes, zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste festival-nieuws.

Festivals
Uitgelicht
Tour de L1mbourg terug bij L1 vanaf 30 juni

Rond de Tour de France duiken we weer onze mooie provincie in. Drie weken lang dagelijks vanaf een prachtige locatie. Presentator Sander Kleikers wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Kim Langeslag en Bas van Mulken bijdrages vanuit Frankrijk verzorgen.

Bekijk hier alle locaties van Tour de L1mbourg