Overslaan en naar de inhoud gaan

Prins Lex Uiting pareert kritiek: 'Met hart en ziel Venlonaar'

Geplaatst opvrijdag 17 februari 2017 - 15:58
Bekijk media
  • 1
  • 1
Foto: ANP/Sander Koning

Lex Uiting, prins carnaval van Venlo, is het niet eens met de kritiek op het feit dat hij buiten de stad woont.

De BNN-presentator is al een poosje niet meer woonachtig in Venlo, maar in Amsterdam. En dat terwijl volgens het protocol van Venloos carnavalsvereniging Jocus de prins eigenlijk in de stad moet wonen. In Venlo was er de laatste dagen wat gemopper te horen over de keuze voor een prins 'van buiten'.

Hart en ziel
"Met mijn hele hart en ziel ben ik Venlonaar", pareert Uiting de kritiek. "Dan maakt het niet uit of je in Venlo woont of in Swahili. Als je zoveel liefde voor de stad hebt, moet je er prins kunnen zijn."
Uiting snapt dat sommige Venlonaren vast willen houden aan het aloude protocol.

"Het volledige driespan is in de stad geboren en opgegroeid. We praten nog elke dag Venloos en hebben alledrie een Venloos vriendinnetje. Ondanks het feit dat ik ergens anders woon, voel ik me Venlonaar", bezweert hij. "Ik snap dat sommige mensen strak willen vasthouden aan het protocol, maar waar gaat het nu eigenlijk over?"

Jinek
Lex Uiting heeft zich bij zijn uitverkiezing voorgenomen om de Limburgse vastelaovend landelijk te promoten. Hij had vrijdagavond in de talkshow van Eva Jinek te gast kunnen zijn, maar zegde haar af, omdat hij liever carnaval viert. "Je bent maar een paar weken prins en dan moet je in de stad zijn. We hebben met Jocus meer dan 100 optredens gepland staan en als je dan naar Amsterdam moet voor een talkshow, ben je bijna een hele dag kwijt. Nee, ik heb niet afgezegd uit angst om belachelijk gemaakt te worden. Ik zou Eva Jinek graag willen uitleggen hoe carnaval nou écht gevierd wordt. Ik schuif graag bij haar aan tafel, maar wel pas op de donderdag ná carnaval."

Lijflied
De BNN-presentator maakte ter gelegenheid van zijn prinsschap een speciaal lijflied, getiteld 'Nao 't Zuuje'. De plaat staat nu op 1 in de iTunes download-top 100. Uiting is overdonderd door het succes van het nummer. "Ongelooflijk. Dit had ik nooit kunnen vermoeden. Op die manier wordt de vasteloavend al landelijk gepromoot. We nemen bovendien ook een documentaire op rondom de Venlose vastelaovend."

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via: 

appdownloads

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail  
 

Gerelateerde berichten

Prins carnaval Lex Uiting: 'Jammer dat het voorbij is'
Pascal Vaes stadsprins van Venlo
Optocht Venlo maandag twee uur later van start
Actie brengt vergeten Venlose carnavalsliedjes tot leven

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in
Uitgelicht
Iedere zaterdag L1 Cultuurcafé op L1 Radio

Begin je weekend vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur, iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur. Het programma trekt door de hele provincie.

Presentatie: Wouter Nelissen en Jolien Linssen.

Meer over L1 Cultuurcafé
Guido's Orchestra
Uitgelicht
Bestel nu de cd of dvd van Guido's Orchestra Live in Kerkrade

Op een prachtige zomeravond in augustus 2016 beleefden Guido's Orchestra met zijn muzikale gasten en het publiek een onvergetelijke avond op de Markt in Kerkrade. Orkestleider Guido Dieteren presenteerde hier samen met zijn orkest een wervelend muziekspektakel vol passie en vuur. U kunt hier nu ook thuis van genieten door middel van de dvd of cd van dit unieke concert! En wij maken het u makkelijk, u kunt deze nl. gewoon online bestellen in de L1 Shop!

Plaats hier uw bestelling
babyfoto 1limburg
Uitgelicht
Wij zijn op zoek naar de leukste Limburgse babyfoto

Heb of ken je een Limburgs baby'tje die in 2016 is geboren. Doe dan mee met de babyfoto-verkiezingen van 1Limburg. Upload een mooie, bijzondere of opvallende foto in ons fotoalbum. Als winnaar krijg je een professionele fotoshoot cadeau.

1limburg.nl/babyfoto
Uitgelicht
Boek nu een rondleiding achter de schermen bij L1!

Op zoek naar een leuk en leerzaam uitje voor uw personeelsvereniging, familiedag of uitstapje met vrienden? Boek dan nu een rondleiding bij L1 en neem een kijkje achter de schermen. Bezoek onze redacties en studio's en kom meer te weten over het maken van radio en televisie! Rondleidingen zijn mogelijk voor groepen vanaf 20 personen.

Meer weten?
baby 1limburg
Uitgelicht
Wij zijn op zoek naar de leukste Limburgse babyfoto

Heb of ken je een Limburgs baby'tje die in 2016 is geboren. Doe dan mee met de babyfoto-verkiezingen van 1Limburg. Upload een mooie, bijzondere of opvallende foto in ons fotoalbum. Als winnaar krijg je een professionele fotoshoot cadeau.

1limburg.nl/babyfoto