Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie Limburg maakt excuses aan 'homoseksueel'

Geplaatst opwoensdag 13 september 2017 - 7:00
Foto: iStock

De politie-eenheid Limburg heeft zijn excuses aangeboden aan een man, die ten onrechte 'homoseksueel' is genoemd door een politiemedewerker.

Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie, in handen van 1Limburg.

Proces-verbaal
In politieverslagen over de man staat de passage: 'Deze man is homoseksueel.' Dit is opgetekend door een inspecteur van de Limburgse politie, die namens Team Criminele Inlichtingen (TCI) verantwoordelijk is voor het contact met informanten.

Onbelangrijk
Blijkbaar kwam de man voor in het verhaal van één van de informanten, want de politie laat weten dat de passage is gebaseerd op letterlijke woorden van een informant. De man vindt de passage echter niet gepast. Voor de zaak zou zijn seksuele geaardheid niet relevant zijn. Hij heeft een klacht ingediend.

Excuusbrief
De politie heeft die klacht gegrond verklaard. Er is een excuusbrief, ondertekend door de politiechef, verstuurd naar de gedupeerde. Waarom de man überhaupt opdook in een informantenverslag, is niet duidelijk. "Ik zeg niets over het feit of zijn identiteit", zegt zijn advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen.

Emancipatie
Van Berge Henegouwen is te spreken over de reactie van de politie. "Ja, er is een fout gemaakt. Maar daarna heeft de politie adequaat gehandeld om die fout te verhelpen. Dat hebben we weleens anders gezien", zegt de raadsman. "Dit is weer een stapje in de goede richting wat betreft de emancipatie van homoseksuelen."

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
1Limburg instructies webnotificaties MainPic
Uitgelicht
Afmelden voor webmeldingen en locatie

Sinds kort is het mogelijk om meldingen van breaking berichten via de browser te ontvangen. Uiteraard snappen wij dat je de mogelijkheid wil hebben om je af te melden. Dit artikel is opgesteld om jou stapsgewijs te instrueren over het afmeldproces.

Instructie
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
1Limburg Huisdieren-project 2017
Uitgelicht
Je kunt nu stemmen op je favoriete dierenfoto

De stemronde is van start gegaan.

Stem
Uitgelicht
Bestel nu het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!