Overslaan en naar de inhoud gaan

Paaltjes die Schinveld in tweeën delen uit grond gerukt

Geplaatst opzondag 18 juni 2017 - 15:47
Foto: WhatsApp 1Limburg

Inwoners van Schinveld zijn de nieuwe verkeerssituatie in het dorp beu. In de nacht van zaterdag op zondag hebben ze het heft in eigen hand genomen en zijn de paaltjes, die het centrum in twee delen splitst, uit de grond gerukt.

Het gaat om de paaltjes op de Beekstraat.

Verkeersplan
De weg is sinds kort afgesloten vanwege het nieuwe Verkeers Circulatie Plan in Schinveld. Door dat verkeersplan zijn verschillende straten veranderd in eenrichtingsverkeer, en zijn andere straten afgezet. Tegen dit plan is veel protest. Onlangs werden ruim 2200 bezwaren ingediend, zo meldt lokale omroep LOO-tv.

Drempel
Het gemeentebestuur is de boze burgers deels tegemoet gekomen door vrijdag ter hoogte van verzorgingshuis Aan de Bleek de paaltjes al weg te halen. In plaats daarvan is er een drempel gelegd. Maar dat vond een aantal Schinveldenaren duidelijk niet voldoende.

Hekken
Zo zijn er 's nachts een paar paaltjes uit de grond getrokken, waardoor de Beekstraat en de Kloosterlaan weer met elkaar waren verbonden. Lang hebben ze niet kunnen genieten van de verdwenen paaltjes. Zondagmiddag was de weg alweer afgesloten met hekken.

Lees ook: Ambulance opgehouden door nieuw verkeersplan Schinveld

Het is overigens niet voor het eerst dat de paaltjes verdwijnen. Eerder werd de blokkade ook al vakkundig verwijderd door mensen die het niet eens zijn met het nieuwe verkeersplan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Gerelateerde berichten

Verkeersruzie Onderbanken en Brunssum duurt voort
Slagbomen Schinveld weg na akkoord
Dode bij verkeersongeval op N274 bij Schinveld
'Fietsers en wandelaars dupe van aanpassen N274'

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Bestel nu het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Limburgs landschap 1Limburg
Uitgelicht
Zomer in Limburg

L1-verslaggevers trekken deze zomer weer de provincie in. Ze gaan op pad en om bijzondere en interessante verhalen op te halen, steeds een volle week in hetzelfde thema. Ze zijn te vinden op de Maas, op bijzondere plekjes, in de weer met komkommers, Ongerwaeg en achter het fornuis.

Zomerserie
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Cultura Nova volg je bij L1
Uitgelicht
Mis niks van Cultura Nova

L1 doet ook dit jaar uitgebreid verslag van het internationale theaterfestival Cultura Nova. Op radio,tv en L1.nl kun je het culturele festijn vanaf vrijdag 18 augustus op de voet volgen. De spectaculaire opening zie je vrijdag live, zaterdag de parade in Heerlen en zondag live bij de parade op de Noorderbrug. En veel veel meer...

Bekijk het hier...
1Limburg instructies webnotificaties MainPic
Uitgelicht
Afmelden voor webmeldingen en locatie

Sinds kort is het mogelijk om meldingen van breaking berichten via de browser te ontvangen. Uiteraard snappen wij dat je de mogelijkheid wil hebben om je af te melden. Dit artikel is opgesteld om jou stapsgewijs te instrueren over het afmeldproces.

Instructie