Overslaan en naar de inhoud gaan

Over 1Limburg

Missie

Doel van 1Limburg is het bundelen van journalistieke krachten in Limburg om samen beter en sneller te kunnen inspelen op de niet meer te stuiten digitale verspreiding van het nieuws. Op digitale platforms vervaagt het verschil tussen krant en omroep, waardoor een andere aanpak noodzakelijk is. Beide media willen enerzijds samenwerking op het gebied van het snelle nieuws, om anderzijds zich meer te onderscheiden met onderzoeksjournalistiek, duiding, diepgang en debat. Deze samenwerking moet binnen de nieuwe werkelijkheid in de mediawereld een kwaliteitsimpuls opleveren voor de Limburgse journalistiek, waarvan de kijker/lezer/luisteraar de voordelen merkt. De adverteerder wordt een digitaal platform geboden met een zeer groot bereik en een sterke innovatieve kracht om snel op actuele ontwikkelingen in te springen.

Visie

1Limburg wil onmisbaar zijn voor iedere Limburger die interesse heeft in zijn of haar eigen omgeving. Via website en app wordt het regionale nieuws snel verspreid, aangevuld met videobeelden en geluidsfragmenten. De gebruiker kan zelf bepalen welk nieuws hij/zij wil volgen. Zowel op interessegebied als locatie. Er is ook veel ruimte voor interactie met het publiek.

Uitgangspunt hierbij is dat nieuws en sport uit Limburg de kern vormen van 1Limburg. 1Limburg brengt het snelle nieuws en verrijkt door aanvulling met beeld, graphics, audio, video en materiaal uit andere kanalen, zoals Social Media. Voor duiding en verdieping wordt doorverwezen naar de andere platforms van L1 en MGL. 1Limburg monitort doorlopend de behoeften van het publiek en speelt er actief op in door verbreding van het aanbod. Waarbij als uitgangspunt geldt dat het aanbod aansluit bij het nieuws en dat er een link is met Limburg.


​1Limburg is dé bron voor al het (sport)nieuws uit Limburg.

Video: Jimmy Leenders (redactie), Robbert Muts (productie), Joris Peeters (voice-over)

1Limburg is een gezamenlijk initiatief van Media Groep Limburg BV (MGL) en Televisiebedrijf Limburg BV (L1). Op alle informatie op deze website rust auteursrecht van de aanleverende partij, respectievelijk MGL of L1 dan wel die van derde informatieverschaffers. Misbruik van onze auteursrechten en/of databankrechten wordt juridisch vervolgd.

Contact

E-mail: redactie@1limburg.nl
Adres: Ambyerstraat-Zuid
6226 AW Maastricht


Wat zoeken (en vinden) jongeren bij 1Limburg en de andere Limburgse media?
Saskia Loomans, tweedejaars student aan de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg, onderzocht het als onderdeel van haar stage in Limburg.
Ze maakte er een serie podcasts over onder de titel No LimMed. Benieuwd naar haar bevindingen? Beluister ze hier.